Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pääsiäisen 2019 mahtavat menut

Jätä kommentti

parsa-munakastike-pysty

OIen koonnut monena vuonna pääsiäiselle menuideoita. Niitä juttuja luetaan paljon, joten muutkin kuin minä pähkäilevät mitä herkkua laittaisi pitkinä pyhinä. Kerrankin on aikaa haudutella ruokia, herkutella, kestitä vieraita ja sukua. Tässä on vuoden 2019 menut aina pitkästä perjantaista pääsiäismaanantaihin. Viinivinkit löytyvät alkuruoan ja pääruoan ohjeista.

Tänä vuonna erityiskierteenä minulla on keksiä vegaaninen päivällinen. Olen luvannut tarjota ruokaa ja juomaa kiitokseksi ihanille, ahkerille opiskelijanuorille, jotka tekivät järjettömän kovan duunin uuden makuuhuoneen remontin purkuhommissa, kaivoivat kaksi päivää alapohjan vanhoja eristeitä pois. Toimisiko härkiksestä tehty mureke? Miten kannattaisi korvata kananmunat? Toimisiko chickherneiden liemi sidosaineena? Tehdään vaihtarit, poimi tästä vinkit pääsiäiseen ja vinkkaa minulle hyvät ideat vegaanien ja sekasyöjien päivälliselle! Vegaaninen viinivinkki kelpaa myös!

Meillä on monena pääsiäisenä syöty kaniinia, karitsaa ja luomubroileria. Alkupaloissa dominoi parsa, koska pääsiäinen on usein parsahulluuden alkupiste.

Pitkänperjantaina hautuu karitsapata

Hitaasti haudutettuja karitsan potkia punaviinissä.

Karitsa kuuluu pääsiäiseen. Punaviinissä hitaasti ja hartaasti haudutetut karitsanpotkat ovat ehkä parasta karitsaa mitä tiedän. Ruokaisan pääruuan vastapainoksi kevään raikkain alkupala koostuu veriappelsiinista, avokadosta ja parsasta.

Karitsan potkan kanssa maistuu perunamuussi pienellä twistillä, joko valkosipulilla tai sellerillä ryyditettynä.

Oheen uunissa paahdettua varhaiskaalia, porkkanoita ja broccoliinia.

Jälkkäriksi piilotellaan  koko pääsiäinen suklaamunia, ken tahtoo, löytää.

Täältä löytyy lisää karitsaohjeita.

Pääsiäislauantaina pupua pataan

 

Alkuun parsaa kananmunakastikkeen kera

Kaniinia paistetun kokonaisen porsaan tapaan

Oheen höyrytettyä tai uunissa pikaisesti kypsennettyä varsikukkakaalia tai broccoliinia.

Lisää kaniiniohjeita.

Pääsiäisunnuntain tipu on ankka

Vaikka kaupat ovat nykyään lähes aina auki, on kiva ettei pääsiäispyhinä tarvitse rampata jatkuvasti ostoksilla. Jemmaa pakasteeseen kampasimpukoita ja saat ihanan alkupalan rakennettua missä vaiheessa pääsiäistä tahansa. Myös pääruoan voi ratkaista mainiosti pakastimen kautta. Ota ankan rintafileet sulamaan edellisenä päivänä.

Alkuun kampasimpukoita ja kirsikkatomaatteja

Ankkaa veriappelsiinilla

Oheen sopii appelsiinilla tai veriappelsiinilla ryyditetty spelttirisotto ja raikas salaatti.

Muita ankkaohjeita.

Pääsiäismaanantain tipu on kevätkananpoika

Etkö ehtinyt tai muistanut rairuohoja kasvattaa ja keltaiset tipusetkin on varastossa joulukoristeiden alla? Ei haittaa, laita vihreää ja keltaista pöytään.

Alkuun parsaa gremolatalla.

Yrttistä kevätkananpoikaa

Oheen spelttihelmiä tai jasmisriisiä sekä uunissa paahdettua broccoliinia eli varsiparsakaalia.

sekä varhaiskaalisalaattia. https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/07/09/raikas-salaatti-varhaiskaalista/

Lisää pääsiäiseen sopivia tipuruokia.

Menneiden pääsiäisten menuehdotukset:

Pääsiäisen 2018 tipumenut ja karitsamenut

Pääsiäisen 2017 karitsamenut, tipumenut ja pupumenut

Monta, monta maukasta menua 2016

Kolme menua pääsiäiselle 2015

Pääsiäismenu 2014

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.