Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Helppo piirakka broccoliinista

Jätä kommentti

Ihanan keväinen broccoliinipiirakka syntyy helposti valmiista voitaikinalevyistä. Ricotta antaa piiraalle mukavaa täyteläisyyttä.

Kaksi levypiirakkaa varsiparsakaalilla ja ricotalla

  • 3 kapeaa levyä voitaikinaa
  • ½ paketti ricottaa, noin 125 g
  • 2 kananmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • 6-8 vartta broccoliinia
  • reilu kourallinen raastettua gryerereä

Sulata kolme levyä voitaikinaa. Sulamiseen menee noin 15 minuuttia.

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Leikkaa kuivat tyvet pois broccoliineista ja huuhtaise juoksevan veden alla, valuta ja kuivaa pyyhkeellä kuivaksi.

Laita levyt leivinpaperin päälle ja kaulitse niitä pituus- ja leveyssuuntaan. Ripaus jauhoja auttaa kaulitsemisessa. Ilman kaulimella ohentamista piirakoista tulee hieman liian paksuja ja voitaikinaisia.

Vetäise leivinpaperi uunipellin päälle. Ota haarukka ja naputtele tiheästi reikiä voitaikinalevyihin.

Sekoita pienessä kulhossa 2 kananmunaa haarukalla. Voitele kananmunalla voitaikinoiden reunat siveltimellä. Nosta pelti uuniin viideksi minuutiksi. Kokeilin myös piirakan paistamista niin, että laitoin täytteet suoraan levyille. Pohja jäi hieman raa´aksi ja täytteet kypsyivät liiaksi. Haarukoin keskikohtaa vielä ensimmäisen paistamisen jälkeenkin.

Sekoita puolet puolet ricottapurkista kananmuniin. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Ota pelti pois uunista. Jaa ricottatäyte levyille.

Painele broccoliinit täytteen joukkoon ja ripottele gryerere-juusto päälle. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista 12-15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä etteivät reunat ja varsiparsakaali pala ennen kuin pohja on kypsää. Jos pinta uhkaa ruskistua liikaa, laita päälle leivinpaperia tai foliota.

Nauti alkupalaksi, välipalaksi tai brunssilla. Rosesesongin aikaan täydellistä juomaa piirakan kanssa on Crudon Rosato.

Kokeilin tätä piirakkaa erilaisilla variaatioilla, niistä myöhemmin lisää.

Muuta herkkua broccoliinista eli varsikukkakaalista

Höyretetty broccoliini

Uunissa kypsenetyt broccoliinit

Grillatut broccoliinit

Lohisalaatti broccoliinilla ja veriappelsiinilla

Kasviswokki osterikastikkeella

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.