Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ottolenghin meloni-mozzarellasalaatti

Jätä kommentti

Ihan parasta helleruokaa! Helteillä ei jaksa syödä paljon, mutta jaksamiseen tarvitaan raikasta, mehukasta, hippusen suolaista salaattia.

Näin tämän salaatin kuvan Yotam Ottolenghin Instagramissa ja innostuin. Kaunista kuvaa katsellessani alkoi vesi kihota kielelle. Vesimeloni toimii todistetusti fetan ja mintun kanssa, hunajameloni parmankinkun kanssa. Mozzarella ja kahden sortin meloni ovat ihania yhdessä. Etenkin kun joukkoon pirskotellaan pikapikkelöityjä sipulinvarsia.

Mitä yksinkertaisempi ruoka, sitä laadukkaampia raaka-aineita. Valitse kypsiä meloneja ja hyvälaatuista mozzarellaa. Etenkin laadukasta puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa. Mikään ei ole niin tylsää kuin huono mozza. Tai no tiedän muutaman jutun, mutta ne pelaavat ihan eri liigassa.

Ottolenghin kahden melonin ja mozzarellan salaatti

  • vesimeloonisiivuja
  • cantaloupemeloonisiivuja
  • 1 laadukas mozzarella
  • sipulinvarsia tai salottisipulia limen mehussa pikapikkelöitynä
  • ½ limen mehu
  • ripaus ruokosokeria
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • sinapinsiemeniä
  • (curryn lehtiä)
  • (vehnää tai spelttihelmiä)

Leikkaa ohueksi keväisen sipulin varresta vihreän ja valkoisen osan välimuotoa. Sellaista nuoren sipulin valkoisen ja vihreän osan välimuotoa. Tai sen sesongin puuttuessa salottisipulia. Olen pikapikkelöinyt limen mehulla pelkkää vihreää osaa sekä salottisipulia, molemmat toimivat tosin hieman eri lailla. Laita sipuli kippoon ja kaada päälle vähän oliiviöljyä ja purista puolikkaan limen mehu. Mausta sormisuolalla, ripauksella sokeria ja mustapippurilla. Lisää sinapinsiemenet ja anna tekeytyä vartin verran. Maista ja säädä tarpeen mukaan. Minusta kastikkeen maun kuuluu olla hieman kirpakkaa makeiden melonien ja täyteläisen mozzan vastapainoksi.

Leikkaa melonit viipaleiksi ja lohkoiksi. Jätä hunajamelonin kuoret koska ne näyttävät niin kivoilta. Tai leikkaa kuoret irti, miten tykkäät. Nostele palat tarjoilulautaselle.

Revi mozzarella paloiksi melonien päälle.

Ripottele pikkelöidyt sipulit ja kastike päälle.

Ottolenghi käyttää salaattiin paistettuja/uppopaistettuja curryn lehtiä tai oliiviöljyä joka on maustettu curryn lehdillä. Se kenties nostaa salaatin vielä uuteen ulottuvuuteen. Vaikea sanoa kun en tiedä mistä curryn lehtiä voisi löytää. Vinkkejä otetaan vastaan!

Jos haluat salaatista ruokaisemman, lisää keitettyä spelttiä (tai vehnää). En olen kokeillut, sillä en ole melkoisen ahkerasta etsimisestä huolimatta löytänyt spelttihelmiä enää mistään kaupasta.

Tämä ohje ei ole siis peräisin Ottolenghin keittokirjasta vaan otin ihan vapauden tulkita tämän kahden erillisen Instajulkaisun kuvista ja kuvateksteistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.