Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Peuran jauhelihapihvit ja kesäsipulit grillissä

Jätä kommentti

Jauhelihapihvi saa mahtavat maut grillistä. Ja peuran jauhelihasta vasta hyvät pihvit tulee. Mutta yksi raaka-aine nostaa pihvit kuin pihvit vielä uuteen ulottuvuuteen. Grillattu kesäinen punasipuli ohessa! Kapeat, ihanat, uuden sadon punasipulit. Makea sisältä, päältä just sopivasti grillissä paahtunut, jopa hiiltynyt. Aivan loistava yhdistelmä!

Jauhelihapihvit ja kesäsipulit grillissä

  • 400 g peuran jauhelihaa (tai muuta laadukasta luomujauhelihaa)
  • 2 kananmunaa
  • 2 kourallista (naisen) pankokorppujauhoja
  • 4 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
  • (ripaus sormisuolaa)
  • oliiviöljyä
  • nippu kesäisiä punasipuleita

Riko kananmunat ja sekoita seokseen korppujauhot. Mausta muutamalla reippaalla rouhauksella mustapippurilla, hienoksi pilkotulla valkosipulilla ja soijakastikkeella. Soijakastikkeen maku toimii minusta erinomaisesti peuran jauhelihan kanssa. Anna korppujauhojen turvota tovi.

Sekoita jauheliha muna-korppujauhosekoitukseen. Jos mietit, ovatko mausteet kohdallaan, paista pikaisesti pieni koepala paistinpannulla ja säädä mausteita. Minä lisäsin taikinaan rippusen sormisuolaa.

Kastetele kädet ja muotoile käsin paksuhkot pihvit. Sivele pihvien pintoihin oliiviöljyä, ettei pihvi tartu grilliin tai grillipannuun.

Huuhtaise sipulit ja leikkaa pitkät varret niin että sipuliin jää mukaan 2-3 senttiä vihreää osaa. Laita loput sipulin varret talteen. Mausta sipulit oliiviöljyllä ja sormisuolalla.

Rakenna kuuma hiillos. Laita ensin sipulit kypsymään. Kääntele niin että kaikki puolet saavat hyvin väriä. Pieni pinnan ärvähtäminen antaa ihanaa sipulituhkan makua. Minulle ainakin maistuu mustahko pinta.

Grillaa pihvit kun hiillos on selvästi kuuma. Haalealla hiilloksella pihvit tarttuvat ritilään/grillipannuun.

Laita öljytyt pihvit grillipannuun väljästi ja paista pihvejä 2-3 minuuttia puoleltaan. Grillausaika riippuu jälleen pihvin paksuudesta, hiilloksesta, ulkolämpötilasta, tähtien asennosta ja kokin henkisestä tilasta. Hyvä jauheliha saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Kääräise pihvien ympärille folio ja anna pihvien vetäytyä vartti. Sipulitkin kypsyvät valmiiksi pihvien tekeytyessä.

Tarjoa pihvit ja sipulit kuumana uusien perunoiden ja grillattujen kesäporkkanoiden kanssa.

Jos kaipaat vaihtelua pihvin muotoon tai sinulla ei ole apuna pienisilmäistä grillipannua, tee kepakoita.

 

Makeaa pehmeää sipulia aina mukaan samaan haarukalliseen pihvin kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.