Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihan parasta kaniinia grillistä + 10 kaniiniohjetta

Jätä kommentti

Grillatusta kaniinista tuli kertaheitolla suosikkiohjeeni. Grillaus tuo kaniinista parhaat maut esiin. Olen aina rakastanut kaniinia ja vielä enemmän arvostan sitä nyt kun kaniininliha on osoittaunut hiilijalanjäljeltään ekologiseksi. Blogista löytyykin kymmenkunta kaniiniohjetta.

  • 1 kaniini pilkottuna
  • loraus etikkaa liotusveteen
  • oliiviöljyä
  • tuoretta pilkottua rosmariinia
  • tuoretta pilkottua timjamia
  • sormisuolaa

Pakastimessa oli 2/3 kaniinia. Olin ennen pakastamista leikannut takajalat irti ja pakastanut kanin kahdessa osassa. Jäljellä oli etukoivet, satula ja rintaosa.

Jos sinulla on kokonainen kaniini, leikkaa pää pois ja poista sisuskalut. Jos olet sisäelinten ystävä, käytä maksa ja munuaiset. Minä laitan kompostiin. Huuhtele verihyyhmät pois vatsaontelosta.

Olen ottanut nykyään tavaksi liottaa kaniinia hetken etikkavedessä. Joskus vakuumissa myytävien ranskalaisten kaniinien lihassa on kevyt, mutta ikävä sivumaku. Etikkavedessä liottaminen poistaa sen. Laita isoon kulhoon raikasta vettä ja loraus etikkaa. Liota vartin verran, tai tunnin, riippuen kuinka paljon sinulla on aikaa. Kumpikin on toiminut minulla.

Kaniinin kylpiessä en malta olla poikkeamatta sivupolulle. Game of Thronesissa grillattiin tikun nokassa kokonaisia kaniineja. ”Hän paistaa parhaan makuista kaniinia”. Kuka sanoi kenestä? Oliko se Sam Gillysta? Minä ahmin koko sarjan alusta loppuun touko-kesäkuussa, ja siinä tahdissa tippui muistista tämä tärkeä yksityiskohta.

Takaisin asiaan. Huuhtaise etikkavesi pois ja kuivaa kaniini.

Leikkaa koivet, satulaosa, vatsapeitteet ja rintaontelo erikseen (katso tästä vanhasta ohjeesta osviittaa leikkauksesta). Ne kypsyvät vähän eri tahtiin, paloina voit säädellä paremmin kypsymistä. Valele kaniinin paloille oliiviöljyä ja ripottele yrttejä ja sormisuolaa pinnalle. Anna maustua tovi.

Rakenna hyvä keskitehokas hiillos. Minä suosin Biolanin hiiliä, ne eivät ole silppua ja hiillos kestää sopivan pitkään.

Laita ensiksi koivet grilliin, etenkin jos grillaat myös takakoivet, jotka vievät pisimpään kypsyä, reippaat parisen kymmentä minuuttia. Kääntele ahkerasti. Lisää etukoivet ja hetken päästä satula ja lopuksi rintapala. Ota kaikille paloille ja pinnoille kaunis ruskea pinta. Kyljysrivi tulee nopeasti kypsäksi, siirrä se epäsuoraan lämpöön. Kypsymisajat riippuvat jälleen grillistä, grillaajasta, hiilistä, tuulista ja kuun asennosta. Koivista näkee hyvin kun alkavat olla kypsiä, liha vetäytyy luusta ja voi vähän lohkeilla. Jos kypsyys mietityttää, pistä tikulla. Samoin kuin kanalla, jos reiästä tulee punaista nestettä, grillaa vielä hetki. Jos neste on kirkasta, ota pois tulilta.

Kääri palat folioon hetkeksi vetäytymään.

Tarjoa speltin, riisin tai uusien perunoiden kera. Lasiin Crudon Roseeta tai kevyen hapokasta punaviiniä.

Kaniinia porchettan tapaan (italialaisittain tietysti)

Kaniinia ja latva-artisokkaa

Kaniinia tryffelisinapissa

Kaniinin lapaa täytettynä ja kaniinin kruunukyljykset

Kaniinia ja paprikaa antiikin ohjeella

Täytetty kaniini

Kaniinipata Antonio Carluccion tapaan

Pancettalla karamellisoitua kaniinia

Kaniinin kyljyksiä

Kaniinia metsästäjän tapaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.