Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Järkyttävän herkulliset grillatut misoherneet

Jätä kommentti

Kun olet ahminut tarpeeksi tuoreita herneitä, kokeile grillata palot misomarinoituna. Aivan järrrkyttävän herkullista! Mikä parasta, herneet ovat kahmittavissa suihin huuhtaisuhetkestä laskien alle kymmenessä minuutissa.

Bongasin misomarinoitujen herneiden ohjeen Instagramista ja innostuin koska minähän grillaan ihan kaikkea, lehtikaaliakin. Koska misotahnan kanssa minusta maistuu seesamiöljy, laitoin Mari Moilasen ohjeesta poiketen puolet pähkinäisen makuista paahdettua luomuseesamiöljyä, puolet oliiviöljyä. Käytin selvästi myös vähemmän öljyä. Minun makuuni öljyisyys oli nyt just sopivassa suhteessa misoon ja herneisiin. Nyt kun olen seesami-misoherneiden makuun päässyt, en usko että siitä on paluuta – niin täydellinen makuyhdistelmä se on!

Jos haluat tehdä isomman satsin herneitä, grillaa ne useammassa erässä. Herneet kypsyvät viidessä minuutissa, joten muiden grillikasvisten kypsymistä odottaessa ehdit grillata useammankin litran herneitä. Tämä ohje on noin litralle ja vetäisin sen ihan itsekseni, kohtuullisen runsaan pääruoan ja kasvislisukkeiden ohessa. Riillaa kerralla tarpeeksi tai varaudu pitämään puolesi osituksessa.

  • 1 l herneen palkoja
  • 2 rkl misotahnaa (tummaa luomumisoa)
  • 2 rkl seesamiöljyä (paahdettu luomuversio)
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Huuhtele palot ja kuivaa pyyhkeellä. Leikkaa palon päästä pieni pala pois. Se käy helpommin tai ainakin puhtaammin käsin, jos teet sen ennen marinointia. Minähän sekoitin misotahnaan öljyt ja nakkasin kuivatut palot joukkoon ja hämmensin, kunnes muistin että palkoon piti leikata reikä.

Reikä auttaa nauttimaan kuumat grillatut herneet helpommin. Leikkasin saksilla kantapalan pois, mutta se päähän kannattaisi just jättää, koska se on oiva kahva kuuman herneen käsittelyyn.

Suolaa ohjeeseen ei tarvita, misotahna on melkoisen suolaista. Marinadi on tässä hieman harhaan johtava termi, sillä ei näitä tarvitse hartaasti marinoida, suoraan grilliin vaan maustamisen jälkeen.

Viritä kuuma hiillos. Laita palot limittäin grillipannuun eli varrelliseen ritilähärpäkkeeseen. Grillaa viisi minuuttia, käännä palot puolivälissä.

Nauti kuumana tai viimeistään haaleana. Ota kannasta kiinni, ja vedä herneet hampailla suuhun. Samalla saat ihanat maut palon pinnalta. Varaa tarjoiluun tyhjä lautanen, johon voi lappaa tyhjäksi riivityt palot.

Ohje on peräisin Jotain maukasta -blogista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.