Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Jaelin ihanaa hellejuomaa jäisestä vesimelonista

2 kommenttia

Helteen helpottaja! Jäisestä vesimelonista, omenamehusta ja roseviinistä syntyy ihanan raikasta ja virkistävää hellejuomaa. Bongasin jäädytetyn vesimelonidrinksun idean jälleen Instagramista. Olemme Appelsiiniä ja hunajaa -blogin Jaelin kanssa olleet pitkään sometuttuja. Jael asuu Israelissä ja tietysti hallitsee kuuman ilmanalan viilennyskeinot. Jael laittaa melonijuomaan inkivääriä, minä lorautin perjantain kunniaksi inkiväärin sijaan vähän roseviiniä.

Hileinen vesimelonidrinkki

Drinkki matkalla yrttimaalle, josta poimin päälle minttua. Kotitilan vanha maitotonkka toimii ulko-oven vieressä laskualustana.

  • 2-3 dl jäisiä vesimelonin palasia
  • 2 dl omenamehua (luomu)
  • 1 dl roseviiniä, Crudo
  • tuoretta minttua
  • (tuoretta inkivääriä)

Kuori ja pilko siemenetöntä vesimelonia puolen litran pakasterasiaan ja pakasta.

Minä en malttanut odottaa, että vesimeloni jäätyisi tyystin. Toisaalta onneksi, koska vanha sauvasekoittimeni ei ole kovin tormakka. Jos blenderisi pilkkoo surutta jääpalojakin, jäädytä vesimeloni kunnolla.

Surauta jäinen meloni, lisää kylmä omenamehu ja roseviini. Käytin Rose Crudoa, jo toisen kesän suosikkiroseviiniäni.

Kaada drinksu puolen litran tuoppiin tai pienempiin laseihin. Koristele mintunlehdillä.

Seuraava satsi vesimelonia jäätyy jo pakkasessa. Tänään kokeilen rosen sijaan Jaelin vinkkaamaa tuoretta inkivääriä juomaan. Maistan jo mielessäni inkiväärin kevyen poltteen.

Seitsemän vuoden bloggaamisen aikana tämä on jo toinen drinkkivinkki, jos hunajamelonikeitto portviinillä lasketaan. Sekin on muuten mainiota helleherkkua. Tästähän voi tulla tapa.

2 thoughts on “Jaelin ihanaa hellejuomaa jäisestä vesimelonista

  1. Kiva että’ tykkäsit:) Täällä on niin kuumaa, ja niin kauan kun vesimelonit ovat hyviä, teen tuota edelleenkin joka päivä, ilman alkoholia tosin, ja inkiväärin kanssa, mutta tätä voisikin kokeilla sun versiolla ,eli roseella. Täällä on kamalan kuumaa, ja tuo kyllä nyt maistuu:)

    • Tämä on niin ihanaa, onneksi oli helteille tällästä virkistystä. Mä olen myös tarjonnut tätä monelle vieraalle, useimmin inkiväärin kanssa :). Viimeksi tänään hörpin remonttijuomana. Suomen helteet ainakin hetkeksi helpotti, ihanaa kun öisin on viileämpää.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.