Meheviä ja rapeita, sellaisia kunnon ribsien kuuluu olla. Ibericopossun ribseissä on vähän tavallista enemmän rasvaa ja siksi niistä tuleekin niin herkullisia grillattuna.
- 1300 g ibericopossun kylkiluurivejä
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 rkl kokonaisia luomumustapippureita
- 2 rkl tuoretta rosmariinia
- reilu loraus oliiviöljyä
- sormisuolaa
Mausta ribsit 4 h ennen grillausta. Pilko valkosipulit, rosmariinit rouheasti, laita mortteliin kokonaisten mustapippureiden kanssa. Suolaa ei vielä tässä vaiheessa laiteta. Hiero mausteet pieneksi ja hiero kylkiluuriveihin. Kääri rivit paperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Ota lihan huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Suolaa reilulla kädellä.
Grillaa 35 min ahkerasti käännellen grillissä. Ibericon rasva tinkii sytyttämään hiilille lieskoja, nosta ritilää hetkeksi ylemmäksi etteivät lieskat pääse polttamaan.
Nauti raikkaan melonisalaatin, grillatun maissin ja grillattujen herneiden kera. Ribsit syödään sormin, joten oheisetkin voivat olla sormiruokaa, paljon servettejä vaan pöytään.
Sopivasti hapokas punaviini maistuu lasissa. Olen aiemmin tykännyt Peppolista ibericopossun kanssa, voisin myös kokeilla rustiikkista Barbagliota.
Tämä resepti on muunnelma luottoribsieni ohjeesta, jossa makua antaa fenkolinsiemenet.