Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ibericopossun ribsit grillissä

Jätä kommentti

Meheviä ja rapeita, sellaisia kunnon ribsien kuuluu olla. Ibericopossun ribseissä on vähän tavallista enemmän rasvaa ja siksi niistä tuleekin niin herkullisia grillattuna.

  • 1300 g ibericopossun kylkiluurivejä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl kokonaisia luomumustapippureita
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Mausta ribsit 4 h ennen grillausta. Pilko valkosipulit, rosmariinit rouheasti, laita mortteliin kokonaisten mustapippureiden kanssa. Suolaa ei vielä tässä vaiheessa laiteta. Hiero mausteet pieneksi ja hiero kylkiluuriveihin. Kääri rivit paperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Ota lihan huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Suolaa reilulla kädellä.

Grillaa 35 min ahkerasti käännellen grillissä. Ibericon rasva tinkii sytyttämään hiilille lieskoja, nosta ritilää hetkeksi ylemmäksi etteivät lieskat pääse polttamaan.

Nauti raikkaan melonisalaatin, grillatun maissin ja grillattujen herneiden kera. Ribsit syödään sormin, joten oheisetkin voivat olla sormiruokaa, paljon servettejä vaan pöytään.

Sopivasti hapokas punaviini maistuu lasissa. Olen aiemmin tykännyt Peppolista ibericopossun kanssa, voisin myös kokeilla rustiikkista Barbagliota.

Tämä resepti on muunnelma luottoribsieni ohjeesta, jossa makua antaa fenkolinsiemenet.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.