Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Nopea vegaaninen cashewpähkinäkastike pastalle

2 kommenttia

Tytär taikoi nopeaa ja herkullista mökkipastaa. Pehmeää ja ihanaa, raikasta ja ruokaisaa. Vegaaninen cashewpasta maistuu kesäisesti haaleana. Ruokaisuutta saat lisäämällä avokadoa.

  • 2,4 dl cashewpähkinöitä
  • ½ – 1 pkt kasvisfondia tai puolikas kasvisliemikuutio
  • 1,2 dl kasvislientä (kassupähkinöiden keitinlientä)
  • 2 rkl ravintohiivaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 avokadoa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja tai sekä että
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Pasta kolmelle

  • 350 g fusillipastaa
  • vettä keittämiseen
  • suolaa keitinveteen

Laita kattilaan cashewpähkinät ja peitä vedellä. Laita joukkoon yksi kasvisliemipakkaus. Keitä pähköitä 10 minuuttia.

Siivilöi keitinliemi toiseen astiaan. Surauta pähkinät, lisää pikkuhiljaa lientä, yhteensä noin1,2 dl. Mausta ravintohiivalla, oliiviöljyllä, sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla. Surauta ja lisää hieman lientä lisää, jos kastike ei ole notkeaa.

Pilko avokado kuutioiksi. Pilko basilikaa puoli kourallista pieneksi silpuksi.

Keitä fusillipastaa pakkauksen ohjeen mukainen aika reilussa vedessä. Ota keittämisen lopussa hieman keitinvettä kuppiin talteen.

Kaada pasta lävikköön, valuta ja yhdistä pasta ja kastike hyvin sekoittaen. Jos pasta näyttää kuivalta, lisää hieman pastan keitinlientä niin saat kermaisen koostumuksen.

Lisää avokado ja basilika, sekoita ja maista. Mausta lisää mustapippurilla ja ravintohiivalla jos maku vaatii lisää iskua. Tarjoile haaleana.

Tästä määrästä kassukastiketta saisi lounaan neljännellekin. Meiltä kolmelta jäi hieman yli pastaa ja kastiketta. Kastiketta tuli pastalle ihan reipas määrä, vähäisempikin olisi riittänyt maustamaan. Säädä pastan ja kastikkeen suhdettä oman maun ja ruokailijoiden nälkäisyyden pohjalta.

 

2 thoughts on “Nopea vegaaninen cashewpähkinäkastike pastalle

  1. Nam:) Kun olin vegaani tein tuon tapaisia kastikkeita paljonkin, mutta nykyään cashewpähkinöitä enemmän makeissa jutuissani ja tykkään myös tehdä tahnaa kuivatuista tomaateista cashhewpähkinöillä., Herkullisen näköinen annos:)

    • Olen kyllä onnellisessa asemassa kun vegaanitytär kokeilee ja syöttää mulle parhaat sapuskat. Tässä olisi ollut aurinkokuivattuja tomaatteja, jos olisin muistanut ostaa niitä, eli vähän sama makumaailmaa kuin tuo sun tahna. Tosin tykkäsin kyllä tuoreden tomaattien raikkaudesta myös.
      Pasta on herkullisempaa kuin miltä kuva näyttää. Naurettiin, että ruokakuvieni laatu pysyy tasaisena :D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.