Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tomaattinen speltti rapealla tofulla (vegaaninen)

Jätä kommentti

Ilolla ja ylpeydellä seuraan kun perheen vegaanit kehittelevät uusia ohjeita. Speltti on yhteinen herkkumme, mutta Vilja rakentanut risoton aivan uudelle tasolle punaviinin ja tomaatin kanssa. Aivan ihanaa, syvän ja pehmeän makuista spelttirisottoa. Lisäksi Risto paistoi pannulla savutofukuutioita rapeaksi. – Vegaanin pekonia, hän sanoi. Rapean savuisen tofun ja pehmeän speltin yhdistelmä onkin koukuttavan herkullista maultaan ja koostumukseltaan.

Punaviini-tomaattirisottoa speltistä kolmelle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl Birkkalan spelttihelmiä
  • 200g Polpa tomaattimurskaa
  • 0,5 dl punaviiniä
  • 1,5 dl kasvislientä
  • tuoreita sipulinvarsia tai yrttejä pinnalle

Tofukuutiot

  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • puolikas paketti Jalotofu marioitua tai kylmäsavua
  • 2 rkl soijakastiketta (mieluiten vähäsuolaista korealaista)

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Pilko tofu pieniksi kuutioiksi: mitä pienempi kuutio, sitä enemmän rapeaa pintaa!

Kuullota spelttirisottoa varten sipulia kattilassa tilkassa öljyä kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi, lisää sitten valkosipuli ja paista minuutin verran. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemi ja viini. Kuumenna seos kiehuvaksi, lisää speltti ja keittele miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia välillä sekoittaen. Tavoittele koostumuksesta hieman juoksevaa, risottomaista.

Speltin kypsyessä kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen tofut. Salaisuus rapeaan tofuun on reilu määrä öljyä ja kärsivällisyyttä. Paista tofua ylemmällä keskilämmöllä harvakseltaan sekoitellen, kunnes tofu alkaa saada ruskeaa pintaa, 10-15 minuuttia.

Paistamisen loppupuolella lisää vähäsuolaista vaaleaa soijakastiketta. Keskustelimme kokatesssa soijakastikkeista ja totesimme että korealaista soijakastike olisi tähän parasta. Sitä saa Tampereella ainakin East Asian Martista. Jos soijakastikkeesi on Kinkkomanin tyyppistä tummaa ja suolaista, laimenna kastiketta vedellä hieman.

Paista kunnes soija on imeytynyt tofuihin. Soijaa ei kannata kaataa liian kuumalle pannulle, sillä se saattaa palaa ennen kuin ehtii tarttua tofuihin.

Tarjoile valmis tofu speltin päällä rapeina sattumina. Ripottele päälle persiljaa tai sipulin varsia hienoksi pilkottuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.