Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kantarellilla höystetyt lihapullat

Jätä kommentti

Aina ei sienireissulla löydy suuria määriä samaa sientä. En yleensä paistele sieniä sekaisin, sillä tykkään nautiskella kullekin sienelle ominaisesta mausta. Ensimmäisellä sienireissulla kantarelleja oli noussut reilun kourallisen verran. Päätin kokeilla maustaa lihapullia kantarelleilla. Sieni antoikin kivan säväyksen pullille.

  • 400 g luomujauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 kourallista pankokorppujauhoja
  • 4 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • kourallinen persiljaa
  • kourallinen kantarelleja
  • sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
  • (ripaus sormisuolaa)
  • oliiviöljyä
  • rypsiöljyä
  • nokare voita
  • tuoretta persiljaa koristeeksi

Ota jauheliha jääkaapista huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin ryhdyt puuhiin.

Pilko sipuli hienoksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja laita sipuli kuullottumaan.

Pilko valkosipuli ja lisää pannulle.

Pilko persilja. Laita puolet persiljasta sipulin joukkoon. Rouhi mustapippuria pannulle, sekoita.

Puhdista kantarellit ja pilko hienoksi. Lisää sipulin kaveriksi. Paista 10-15 minuuttia. Maista lopuksi ovatko kantarellit kypsyneet.  Kantarelli on siitä jännä sieni, että se vaatii kärsivällisyyttä kypsentämisessä.

Riko kananmunat kulhoon, sekoita haarukalla tai puulastalla. Laita kulhoon pankokorppujauhot, soijakastike ja loput persijasilpusta, sekoita. Jätä korppujauhot turpoamaan vartiksi. Pankokorppujauhoissa on suolaa, kuten myös soijakastikkeessa. Ota tämä huomioon kun suolaat taikinaa. Jos mietit suolatasoa, tee pieni koepala ja paista se.

Kaavi sienet paistinpannulta kylmälle lautaselle jäähtymään ellei sinulla ole aikaa jäähdytellä sieniä pannulla.

Sekoita jauheliha, sienet ja sipuli kananmunien ja korppujauhojen joukkoon. Minä ripsautin hieman sormisuolaa vielä mukaan.

Kastele kädet hanan alla kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta lihapullat. Jos taikina alkaa tarttua käsiin, kastele kädet vedellä uudelleen.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä. Lisäsin hieman rypsiöljyäkin. Minun pullistani tulee usein kulmikkaita ja ajattelin kokeilla tulisiko lihapullista pyöreämpiä ja tasaisen ruskeita reippaammalla rasvakädellä. Nokare voita auttaa ruskistamisessa.

Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi ja lisää pullat. Kääntele ja pyörittele kunnes pullat ovat tasaisen ruskeita. Pullani ruskistuivat tällä kertaa kauniisti, mutta edelleen vähän kulmikkaan pyöreitä niistä tuli. Taikinani on aika pehmeää, ehkä se johtuu siitä? Suosinkin laiskuuttani usein jauhelihapihvejä pullien sijaan. Onko jollain pullaekspertillä vinkkejä?

Ripsauta päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa klassisesti perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.