Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Broileria bolognalaiseen tapaan

Jätä kommentti

Tämä aika saa kaipaamaan helppoa lohturuokaa. Bolognalaiset, jos jotkut osaavat lohturuoat, kuten kuuluisan jauhelihakastikkeen ystävät tietävät. Tämä pehmeän tomaattinen broileripata syntyy ajan kanssa yhdellä pannulla. Minä kiihdytin ohituskaistaa laittamalla perunat pilkottuna uuniin paahtumaan ja yhdistin lopuksi potut pannulle imemään itseensä kastikkeen ihania makuja.

Tomaattikastikkeeseen on monta tietä, riippuen mitä karanteenikomerostasi löytyy. Voit tehdä kastikkeen tuoreista tomaateista, tomaattipyreestä tai tomaattimurskasta.

Bolognalainen broileripata perunoilla

  • 600-800 g luomubroilerin koipinuijia tai koipia
  • viipale parman kinkkua (tai pekonia)
  • 2 pientä valkosipulin kynttä
  • tuoretta rosmariinia
  • nokare voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g perunoita
  • 2 kypsää tomaattia tai 2 rkl tomaattipyrettä ja vettä tai pieni tomaattimurskapurkki
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa, kevätsipulia tai kuivattuja yrttejä tarjoiluun

Italian keittiö -kirjassa ensin kypsennetään broilerinpalat, sitten perunat samassa tomaattiliemessä.

Pese perunat, pilko kuorineen, mausta oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Paahda 220-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Jos käytät koipia, leikkaa reisipala irti nivelen kohdalta, näin saat kypsymään broilerin nopeammin. Minä käytin luomubroilerin koipinuijia tällä kertaa.

Laita paistinpannulle öljy ja voi, kuumenna ja ruskista broilerinpalat kaikin puolin. Pilko parmankinkku, lisää pannulle. Pilko valkosipuli ja rosmariini, lisää pannulle ja ruskista. Varo käräyttämästä valkosipulia.

Pilko tomaatit tai laita kippoon hieman vettä ja sekoita tomaattipyre siihen. Minä käytin pienen Mutti-purkin soosiin. Kaada tomaatit pannulle

Mausta pata sormisuolalla ja rouhi päälle mustapippuria. Laita kansi päälle ja kypsennä hiljaisella tulella reilu puoli tuntia. Lisää välillä hieman kuumaa vettä ja kääntele paloja. Lisää lähes kypsät perunat joukkoon, annan muhia vielä 10 minuuttia, hämmennä välillä. Pata on kypsä kun broilerinliha alkaa putoilemaan luista ja perunat ovat mukavan kypsiä.

Jos teet pataa yhden pannun taktiikalla, nosta broilerinpalat sivuun, pidä lämpimänä ja laita pilkotut perunat tomaattikastikkeeseen kypsymään keskilämmölle. Laita broileri takaisin pannuun, kuumenna. Ennen tarjoilua ripota päälle sitä vihreää mitä löytyy, tuoretta persiljaa, kevätsipulia. Minulla oli ensialkuun vain kuivattua basilikaa ripoteltavaksi. Kun lämmitin pataa viikolla, oli verkkokaupan toimitus jo tuonut kevätsipulia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.