Lenkkipolun vieressä odotti nuoria horsmia. Keräsin taskut täyteen ja jatkoin juoksua miettien miten horsmat laittaisin. Ruskistetulla voilla Tallbergin tapaan, vai kokeilisinko mitä suunnittelin viimeksi parsalle? Uuni oli jo valmiiksi kuumana, joten päädyin jälkimmäiseen: kierittelin horsmat reippaassa oliiviöljyssä ja ravintohiivassa ja paahdoin ne nopeasti uunissa.
Horsmassa on oma kiva vehreä parsamainen vivahteensa. Pari minun horsmistani oli jo liian lehteviä, ja ne maistuivat vähän karvaammilta. Kerää mahdollisimman siis nuoria horsmia.
Horsmaa uunissa ravintohiivahiutaleilla kahdelle
- 2 kourallista nuoria horsmia (about 10 cm korkeita)
- reilu loraus oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
- 1 rkl ravintohiivahiivahiutaleita
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Napsauta kuiva tyvi pois kuten parsasta. Huuhtele horsmat ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Laita horsmat uunivuokaan, lorauta reippaasti oliiviöljyä, ripota päälle ravintohiiva, kierittele niin että öljyä ja ravintohiivaa on kauttaaltaan.
Ripsauta päälle hieman sormisuolaa. Ravintohiivassa on hieman suolaa, joten suolaa ei välttämättä edes tarvita.
Paahda horsmia 200-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.
Villiyrtteihin pätee sama kuin sieniinkin, kerää vain tuntemiasi villikasveja. Poimi horsmat myös kohtuullisen kaukaa teistä.
14.5.2020 19:07
Tosi herkullisen näköistä:) VIlliyrtit ovat kyllä ihania, täällä jo loppui niiden aika mutta talvisin keräilen ja käytän runsaasti luonnon antimia.
14.5.2020 20:23
Lähes ilmaista herkkua tämä! Tampereen korkeudella on nyt sesonki parhaimmillaan ja saattaa olla pidempääkin kun tuo kevät ei etene. Viime vuonna oli hirmuhelteet toukokuussa, mutta se olikin poikkeuksellista.