Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Unelmien juhannusmenut 2020

Jätä kommentti

Upea grillijuhannus luvassa. Tarjoa vieraille alkujuomaksi jäistä vesimelonidrinksua roseviinillä terästettynä ja kuumenna grilli hehkuvaksi. Mistä on ihanat juhannusmenut tehty? Uusista perunoista, hölskytettynä, grillattuna, keitettynä. Raikkaista salaateista ja sesongin kasviksista. Ja ihanista grillipihveistä!

Syön nykyään vähemmän lihaa, mikä näkyy siinä että vuoden 2019 juhannusmenun jälkeen en ole julkaissut montaakaan pihviohjetta. Toisaalta, blogista löytyy, jos ei nyt ihan kaikki grillattavien pihvien ohjeet, mutta paljon: t-luupihvi, porterhouse, tomahawk, brisket, maminha, peruspihvi, jauhalihapihvi. Possua, peuraa, karitsaa. Käytä blogin hakua tai klikkaa tämän postauksen lopusta sen seitsemän edellisen vuoden juhannusmenuja. Niistä löytyy myös mitä olen suositellut oheen ja lasiin. Viinisuositus löytyy useimmiten reseptin lopusta. Viime vuoden juhannusmenusta löytyy myös tarjoiluvinkkejä vegaanivieraille.

Lihansyöjän ultimaattinen juhannusaatto

Alkuun kotimaista haikku lonnatoa, vitello tonnatoa mukaellen.

Sitten se ihanin ja vaikein valinta: mitä aattona grillataan. Tässä muutama ehdotus erilaisille grilleille ja grillaajille.

Valitse, jos vain löydät, pihvikarjan plumaa (rib eye). Se kypsyy kuumassa grillissä minuuteissa.

Tai pelaa varman päälle, kypsennä naudanrinta eli brisket uunissa etukäteen ja ota lopuksi grillissä maut mukaan. Etukäteisvalmistelu on takaa mahtavan lopputuloksen, ja ohje pelittää vaikka juhannusgrillisi ei toimi takuuvarmasti.

Tai grillaa ihanaa naudan kuvetta whiskyllä glaseerattuna. Bavetten grillaus on mukava ohjelmanumero, kaikki vieraat voivat sipasta sudilla whiskyglaseerausta pihvin pintaan. Tai vain siemailla vieressä jääpaloilla viilennettyä Roseto Crudoa, kun sinä grillimestarina loihdit ravintolatason pihvit pöytään.

Oheen:

Carnevaarin -ja muorin juhannuspäivä

Lounaaksi keitettyjä uusi perunoita ja savukalaa, joko sellaisenaan tai salaattina.

Juhannuspäivän illalla herkutellaan possulla ja grillikasviksilla. Tarjoa alkuun hellepäivän helpostusta, ihanaa vesimelonigazpachoa.

Mistä edellisinä juhannuksina on unelmoitu? Vaikka mistä :), mutta ruokapuolen listat löytyvät täältä. Edellisvuosilta löytyy enemmän juhannukseen sopivia kala- ja kanamenuja.

Unelmien juhannusmenu 2019 

Nyt rillataan – 2018 juhannusmenu

Unelmien juhannusmenu 2017

Unelmien juhannusmenu 2016

Unelmien juhannusmenu 2015 (myös sään kuin sään kestävä)

Unelmien juhannusmenu 2014

Unelmien juhannusmenu 2013

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.