Elin hellekauden enemmän tai vähemmän vesimelonin voimin. Joskus pilkoin joukkoon fetaa, joskus mansikkaa, joskus tein granitaa ja usein söin ihan sellaisenaan, jääkaappikylmänä. Varsinainen ahaa-elämys syntyi kun sain vinkin että halloumi-juusto toimii paremmin pannulla voissa paistettuna kuin grillattuna. Pieni, mutta hieno oivallus! Pinnalta rapea ja hyvin ruskistettu, sisältä pehmeä ja mehevä halloumi on täydellinen pari vesimelonille.
Vesimeloni-halloumi -salaatti
- ½ vesimeloni
- 1 pkt halloumia (lampaan ja vuohenmaidosta)
- reilu nokare voita
- tuoretta minttua
- loraus oliiviöljyä
- 1/3 limen mehu
- mustapippuria
- sormisuolaa
Laita paistinpannulle voita kuumenemaan.
Leikkaa halloumista sentin paksuisia paloja. Valuta ja kuivaa ne ja laita kuumahkolle pannulle. Ruskista juusto. Riippuen halloumin lajista, voit joutua odottamaan että juustosta irtoava neste kiehuu pois, ennen kuin ruskistuminen alkaa. Minusta parhaan makuista, pannulle sopivaa halloumia on Filoksen Deluxe -versio, joka on tehty vuohen ja lampaan juustosta. Olen ehkä joskus paistanut sitä pelkästään iltapalaksi.
Sekoita kastike oliiviöljystä, limestä, mustapippurista ja sormisuolasta. Pilko minttu joukoon ja sekoita, maista ja säädä makua tarpeen ja oman maun mukaan.
Leikkaa vesimeloni palkoiksi, lohkoiksi, viipaleiksi, miksi ikinä haluatkaan.
Kokoa tarjoilulautaselle meloni ja juusto, kaada päälle kastike. Nauti.