Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Raikas ja suolainen salaatti vesimelonista ja halloumista

Jätä kommentti

Elin hellekauden enemmän tai vähemmän vesimelonin voimin. Joskus pilkoin joukkoon fetaa, joskus mansikkaa, joskus tein granitaa ja usein söin ihan sellaisenaan, jääkaappikylmänä. Varsinainen ahaa-elämys syntyi kun sain vinkin että halloumi-juusto toimii paremmin pannulla voissa paistettuna kuin grillattuna. Pieni, mutta hieno oivallus! Pinnalta rapea ja hyvin ruskistettu, sisältä pehmeä ja mehevä halloumi on täydellinen pari vesimelonille.

Vesimeloni-halloumi -salaatti

  • ½ vesimeloni
  • 1 pkt halloumia (lampaan ja vuohenmaidosta)
  • reilu nokare voita
  • tuoretta minttua
  • loraus oliiviöljyä
  • 1/3 limen mehu
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Laita paistinpannulle voita kuumenemaan.

Leikkaa halloumista sentin paksuisia paloja. Valuta ja kuivaa ne ja laita kuumahkolle pannulle. Ruskista juusto. Riippuen halloumin lajista, voit joutua odottamaan että juustosta irtoava neste kiehuu pois, ennen kuin ruskistuminen alkaa. Minusta parhaan makuista, pannulle sopivaa halloumia on Filoksen Deluxe -versio, joka on tehty vuohen ja lampaan juustosta. Olen ehkä joskus paistanut sitä pelkästään iltapalaksi.

Sekoita kastike oliiviöljystä, limestä, mustapippurista ja sormisuolasta. Pilko minttu joukoon ja sekoita, maista ja säädä makua tarpeen ja oman maun mukaan.

Leikkaa vesimeloni palkoiksi, lohkoiksi, viipaleiksi, miksi ikinä haluatkaan.

Kokoa tarjoilulautaselle meloni ja juusto, kaada päälle kastike. Nauti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.