Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Yhden padan karitsaherkku

2 kommenttia

Pataruoka lämmittää syksyn tuulten ulvoessa. Tämä karitsaherkku saa makua kantarelleista ja valkoviinistä. Koko ruoka valmistuu samassa padassa kun lumpsautat mukaan perunoita.

Ohje on kahden vanhan karitsareseptini yhdistelmä. Vuoristopaimenen tapaan käytetään herkkutatteja karitsan kera ja metsästäjän tapaan, jossa karitsa ja peruna haudutetaan kypsennellään myös herkkutatin kanssa yhdessä padassa. Koska tämä sienisesonki on tarjonnut enemmän kantarelleja kuin herkkutatteja, halusin kokeilla keltavahveroita karitsan oheen. Maut olivat erittäin passeleja, ja koko ruoka valmistui uunissa helposti.

Karitsapata kantarelleilla ja perunoita

  • 1 kg karitsan lapaa tai etuselkää
  • 2 dl tuoreita kantarelleja
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli tai 2 salottisipulia
  • 3 rkl valkosipulin kynttä
  • 6 isoa kiinteää perunaa (käytin Nicolaa)
  • 1 laakerinlehti
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3-4 dl kanalientälientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta persiljaa pilkottuna

Ota lavat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli. Pese perunat, mutta älä kuori, kuoret ovat herkkua. Pilko isoiksi paloiksi. Pilko kantarellit rouheasti. Pilko persilja.

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen.

Kuumenna uunipadassa oliiviöljyä ja ruskista lavat. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Nosta liha lautaselle odottamaan.

Lisää öljyä pataan jos tarvitsee. Kuumenna öljy ja lisää pilkotut kantarellit, rouheasti pilkottu sipuli ja valkosipuli. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Paista kunnes kantarellista on irronnut neste ja sienet ovat saaneet rusketusta.

Nosta liha takaisin pataan. Lisää pilkotut perunat pataan.

Kuumenna kana- tai lihaliemi ja lisää pataan. Lisää laakerinlehti.

Nosta liemi kiehuvaksi ja kaada valkoviiniä pataan. Anna alkoholin kiehahtaa pois.

Maista lientä ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Laita kansi päälle ja nosta uuniin. Anna muhia 1 ½ – 2 tuntia.

Tarjosin pataa Bariccin Montalcino Rosson kanssa.

 

 

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Yhden padan karitsaherkku

  1. Loistavaa mökkiruokaa! Ei monimutkaisia mausteita, valmistuu yhdessä padassa ja on tarpeeksi tuhtia ulkotöissä itsensä väsyttäneelle konttorirotalle. Tämä testataan!

    • Mainiota! Mökkioloissa varmasti kätevää yhden padan ruoka! Minusta on ihan kotonakin joskus kiva kun ruoan voi vaan nostaa padassa pöytään, ilman sen monimutkaisempia laittamisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.