Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelikermaperunat

Jätä kommentti

Ihanaa. Kerrassaan ihanaa on tryffelikermassa hautunut peruna.

Tryffeliperunavuoka

  • 8-10 perunaa (oman maan nicolaa)
  • 5 g kotimaista tryffeliä
  • oliiviöljyä
  • 1 reilu purkki kermaa (22% täyteläinen)
  • sormisuolaa reiluhkosti
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria myllystä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pese perunat. Leikkaa kuorimattomat (!) potut vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele hyvin ja kuivaa.

Pilko valkosipuli.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista perunaviipaleita kunnes niiden väri alkaa muuttua. Paistoin potut kahdessa erässä. Voit paistaa valkosipulit myös pannulla, minä heitin suoraan uunivuokaan.

Laita paistetut uunivuokaan.

Kaada päälle kerma, sormisuola ja sekoita. Tryffeliä ei lisätä vielä tässä vaiheessa, pitkä kypsennys ei tee oikeutta kotimaiselle tryffelille.

Rouhi päälle mustapippuria. Nosta vuoka uuniin, paista reilu puoli tuntia.

Pilko tryffeli pieneksi. Ota vuoka uunista ja sekoita joukkoon. Minä lorautin tässä vaiheessa hieman kermaa toisesta purkista, kerma oli niin imeytynyt pottuihin että kaipasin vähän lisää kermaa.

Paista 15-20 minuuttia lisää. Veistä hieman tuoretta tryffeliä pinnalle ennen tarjoilua. Tarjosin tryffeliperunoiden kanssa Tomahawk-pihvin ja Bariccin Rosso di Montalcinoa. Rosso soi kauniisti kermaisen ja tryffelisen maun kanssa yksiin.

Tänä syksynä tryffelikausi on odotuttanut tavallista pidempään, mutta nyt alkaa hyvänkokoisia sieniä kasvaa. Tämä on ensimmäinen syksy kun Cira on ainoa tryffelikoirani. Jos se ennen oli huoleton ja huolimaton hökeltäjä, on C nyt kasvanut henkisesti vastuuseen. Niin nätisti, tarkasti ja rauhallisesti se näyttää löydöt. Kunhan koira saa ensin puoli tuntia vetää pupun papanoita… Henkistä kasvua ja hermojen hallintaa tarvitaan tässä lajissa myös tryffelinkaivajalta, yhä vain.

Pannulla perunaviipaleiden paistamisen vinkin noukin Polkkapossulta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.