Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Hemmottelevaa kylmäsavuista ja kermaista lohipastaa

2 kommenttia

Lumi narskuu kenkien alla. Hengitys höyryää, silmälasit huurtuvat. Hyvässä seurassa kilometrit taittuvat. Pitkä ja reipas kävely talvipakkasessa suorastaan vaatii ja huutaa lämmintä, ruokaisaa pastaa palkinnoksi. Jopa minä laitan täyden kermapurkin kastikkeeseen, tosin vain 22-prosenttista kermaa.

Harkitsin jaksanko pilkkoa ja kypsentää sipulia pastakastiketta varten, mutta ehdottomasti se kannatti. Sipuli tuo ihanaa makeutta kastikkeeseen. Kunnon loraus valkoviiniä tasapainottaa kermaisen kastikkeen.

Olen huono syömään täysjyväpastaa. Siedätän itseäni 50/60-mittasuhteilla. Nyt olosuhteiden pakosta keitin kaksikolmasosaa täysjyväpastaa. Hyvän ja täyteläisen kastikkeen kanssa täysjyväkin uppoaa. Kaiken kaikkiaan, terveellisyys ja hemmottelu tasapainossa.

Kermainen lohipasta kahdelle

  • 200 g hyvää kylmäsavulohta
  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • 2 dl kermaa (22 %)
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ dl pastankeitinvettä

Pasta

  • 100 g Barilla Fusilli + 200 g Barilla täysijyvä Fusilli
  • reilusti suolaa keitinveteen

Tarjoiluun

  • tuoretta persiljaa

Laita pastavesi kiehumaan. Suolaa vesi reilulla kädellä.

Pilko kuori ja punasipuli hienoksi. Laita paistinpannulle oliiviöljy kuumenemaan ja paista punasipulia muutama minuutti. Rouhi mustapippuria ja valkopippuria ja ripota sormisuolaa. Lisää pilkottu valkosipuli pannulle, paista minuutti, pari.

Laita pasta kiehuvaan veteen, keitä paketin ohjeen mukaan. Minä keitin fusilleja 11 minuuttia.

Kaada pannulle valkoviini, kiehauta alkoholi pois. Lisää kerma, anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon puoli desiä tai desi pastan keitinvettä, riippuen siitä miten kovaa kastike on kiehunut. Tavoitteena on lievän sakea kastike. Ei siis liian tahmeaa, ei liian liemimäistä.

Pilko kylmäsavulohi ja lisää kastikkeeseen. Maista ja säädä kastiketta tarpeen mukaan.

Kaada al dente -kypsä pastasta siivilään, valuta keitinvesi pois ja sekoita pasta kastikkeeseen. Ripota päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua. Lasillinen Tommasin Pinot Grigiota viimeistelee hemmottelun.

2 thoughts on “Hemmottelevaa kylmäsavuista ja kermaista lohipastaa

  1. Näyttää kyllä niin hyvältä. Ja tuo savulohesikin näyttää tosi hyvältä, paksuhkoja palasia.Mun täällä ostamani tarjoussavulohi (Saksasta.) on ohuina viipaleina, mutta tosiaankin hyvää just pastoissa, ja mä tein kerman sijaan raejuustolla. Täällä vaan on nykyään elintarvikkeissa sellaiset punaiset tarrat, joissa lukee ”liikaa suolaa” (kuten kylmäsavulohessa” , ”liikaa sokeria” , ”liikaa rasvaa”, ja sillä on ihme vaikutus, varmaan ostaisin sitä täällä tarjouksessa olevaa savulohta useamminkin nyt kun sitä saa vielä edullisesti, mutta se ”liikaa suolaa” tarra” laittaa aina miettimään;D
    Mukavaa helmikuuta sinulle.

    • Kiitos Jael! Sielläpä on raflaavaa terveysvalistusta. Onhan tuossa kylmäsavulohessa aika paljon suolaa, mutta vastapainoksi omega-3-rasvahappoja, hyvää verenpaineelle ja kolesteroliarvoille :).
      Hyvää helmikuuta sinulle myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.