En tee salaatteja nuivien kasvisten aikaan kovin usein, mutta nyt jääkaapista löytyi ihan parhaat talvisalaatin ainekset. Veriappelsiinia, savulohta, sydänsalaattia, luomuporkkanaa. Kourallinen kirsikkatomaatteja mukaan ja se on siinä. Kastikkeen voi tehdä erikseen tai vaan pirskotella kastikeaineksia suoraan päälle.
Pyöräytin sydänsalaatin puolikkaat nopeasti paistinpannulla seesamiöljyssä ja leikkasin veriappelsiinin kalvottomiksi lohkoiksi. Appelsiinin voi tietysti leikata mielensä mukaan, mutta kalvottomaksi leikkaaminen on varsin helppoa terävällä veitsellä.
Savulohisalaatti kahdelle
- 150-200 g savulohta
- 1 sydänsalaatti halkaistuna
- seesamiöljyä
- 2 luomuporkkanaa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
Salaattikastike
- veriappelsiinin kuorimisesta ja lohkomisesta irtoava mehu
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- sormisuolaa hippunen
- tuoretta persiljaa
Leikkaa sydänsalaatti pitkittäin halki, huuhtaise ja kuivaa hyvin. Kuumenna pannulla seesamiöljyä tilkka ja paina sydänsalaatin puolikkaat pannua vasten. Paista minuutti, pari, sen aikaa, että leikkaat terävällä veitsellä veriappelsiinin kuoret pois. Ei haittaa jos kuoriin jää hedelmälihaa, purista niistä vaan mehut salaatinkastikkeeseen. Leikkaa veitsellä kalvojen vierestä lohkot irti. Jälleen ei haittaa jos hedelmälihaa ei saa irti täydellisesti, mehuksi vaan loput.
Leikkaa huuhdotut kirsikkatomaatit halki, kuori porkkanat ja pilko.
Kokoa salaatti. Laita suoraan kahdelle lautaselle salaatinpuolikkaat, porkkanat, veriappelsiinilohkot, tomaatit. Pilko rouheasti sormin savulohi, nostele lautasille.
Minä puristelin veriappelsiinin mehut suoraan salaatin päälle, ripsautin vähän oliiviöljyä, mustapippuria ja sormisuolaa mukaan, sillä oli kiire katsomaan parisprinttien finaalia. Hyvä Suomi, hopeaa tuli!
28.2.2021 18:52
Niin ihanan värikäs annos! Ihastuin jo instakuvaan.
28.2.2021 19:15
Kiitos Sari! Tähän vuodenaikaan ja maailmanaikaan tarvitaan väriterapiaa lautaselle.