Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Raikasta veriappelsiinia ja pehmeää burrataa alkupalaksi

2 kommenttia

Olen syönyt tätä alkupalasalaattia ahkerasti aikanakin kahden veriappelsiinisesongin ajan. Tässä loistavan helpossa salaatissa yhdistyvät veriappelsiinin raikas makeus ja burratan kermainen pehmeys. Salaatti on omiaan kutittelemaan makunystyroitä ja herättelemään ruokahalua. Jos haluat tehdä hieman ruokaisemman lounassalaatin, lisää mukaan babypinaattia ja pähkinöitä tai vaikka edellisillan paahdettuja juureksia.

Alkupala kahdelle

  • 2-4 veriappelsiinia, riippuen veriappelsiinien koosta
  • 1 prk burrataa (tai oikein oikein hyvää mozzarellaa)
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa ripaus
  • tuoretta basilikaa (tai tuoretta persiljaa)

Kuori veriappelsiini lautasen päällä leikkaamalla veitsellä kuori pois. Ei haittaa, jos kuoriin jää hedelmälihaa, se käytetään salaatinkastikkeeseen.

Leikkaa kuorittu appelsiini renkaiksi ja asettele ne kahden alkupalalautasen päälle.

Revi burrata paloiksi ja nostele veriappelsiinien päälle.

Tee salaatinkastike kippoon kaatamalla kuorimismehut lautaselta. Purista kuorien hedelmälihasta mehua mukaan. Sekoita joukkoon hyvää oliiviöljyä. Mausta kastike rouhaisemalla vähän mustapippuria myllystä, sormisuolaa ja tuoretta basilikaa. Usein oikaisen tässä ja ripsottelen kastikeainekset suoraan lautaselle ja mausteet päälle.

En enää muista valitettavasti mistä olen tämän ohjeen bongannut. Minusta kreditit pitää aina antaa alkuperäiselle ohjeen kehittäjälle, täällä verkon liudentuvassa maailmassa kun se niin monelta tinkii unohtumaan. Joskus ohje on seilannut aikansa verkossa, jolloin alkuperä hämärtyy. Mozzarella-veriappelsiini -salaattia olen itsekin tehnyt vuosia, mutta burrata nostaa tämän kyllä ihan uusille leveleille.

Veriappelsiineja on vielä hyvin kaupoissa ja olen jo useampana vuotena jemmannut jääkaappin vielä sesongin lopussa pussin tai pari. Mikään ei starttaa viikonlopun aamuja käyntiin paremmin kuin jääkaappikylmä, juuri puristettu veriappelsiinimehu. Veriappelsiineja voi käyttää niin monenlaisen salaatin, kanaruoan ja risoton maustamiseen.

Advertisement

2 thoughts on “Raikasta veriappelsiinia ja pehmeää burrataa alkupalaksi

  1. Tämä on aivan mahtava yhdistelmä, minäkin olen burrataa just Prismasta löytänyt. Ei sitä ihan varmaksi voi tietää, että joka kerta löytyisi, kun haluaa ostaa, joten ostankin melkein joka kerta, kun sitä sattuu olemaan. 😀

    • Burrata on kyllä ihanaa, monta astetta parempaa kuin mozza. Vaikka johonkin se vähemmän mehukas mozza toimii paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.