Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Törkeen hyvät vegaaniset kampasimpukat

8 kommenttia

Aivan kampasimpukoiden näköisiä. Suuntuntumakin hyvin samanlainen. Maku, hmm. Se johtaa johonkin muualle kuin merelliseen maailmaan.

Kuningasosterivinokkaan pannulla paistetut paloista purskahtaa suuhun umamia. Vegaaniset kampasimpukat sopisivat loistavasti kasvisravintolan alkupalaksi tai keväisen parsarisoton kanssa nautittavaksi.

Kokeilimme paistaa vegaanisia kampasimpukoita ensimmäisen kerran pääsiäisenä, mutta ohje ei oikein osunut kohdalleen, runsas (vegaani)voikastike ollut meidän makuumme. Erikokoiset sienenpalat eivät myöskään kypsyneet tasaisesti. Fiksasimme perheen vegaanikokin kanssa ohjetta tuttuun italialaiseen tyyliin, ja voi pojat että tuli hyvää.

Vegaaniset kampasimpukat osterivinokkaista (kolmelle)

  • 2 pkt luomu kuningasosterivinokkaita (Eringi)
  • oliiviöljyä
  • vegaanista voita (käytimme ProActiv)
  • 1 valkosipulin kynsi hienoksi pilkottuna (vai raastettuna?)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria kevyesti myllystä
  • tuoretta persiljaa

Leikkaa osterivinokkaat kampasimpukan kokoisiksi, mutta sovita koko paksuuden kanssa. Ensimmäisellä kerralla nimittäin leikkasimme tasaisen tuumanpaksuisia paloja, mutta ne kypsyvät tietysti epätasaisesti.  Raaka sieni ei ollut miellyttävän makuista tai tuntuista suussa. Toisella kertaa otimme huomioon sienen jalan paksuudet. Leikkasimme paksummat palat 1,5 sentin paksuiseksi, ohuemmat reiluun pariin senttiin. Tavoittelimme kuitenkin kampasimpukan pyöreää muotoa, joten paksumpia jalanosia ei leikattu halki.

Päätimme paistaa sieniscallopit oliiviöljyn ja vegaanisen voin sekoituksessa. Toisessa ohjeessa sienet paistettiin oliiviöljyssä ja voi lisättiin ikään kuin kastikkeeksi lopussa, eikä se ollut oikein meidän makuumme. Paistoimme pinnat perinteisesti rapeaksi.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää voinokare.

Kun vegaanisen voin kuohu on laskeutunut, laita sienet pannulle, paksuimmat palat ensin.

Mausta sienet sormisuolalla. Rouhaise mustapippuria vähän kunkin palan päälle. Paina lastalla kevyesti sieniä pannua vasten ja paista 3-4 minuuttia puoleltaan.

Käännä sienet ja mausta toinen puoli. Lisää kääntäessä pannulle valkosipuli ja persilja.

Jos pienemmät palat näyttävät kypsyvän nopeammin, nosta ne kuumalle lautaselle ja peitä kannella tai foliolla.

Tarjoa sienikampasimpukat kuumana, kaavi päälle pannusta valkosipuli ja persilja. Koristele tuoreella persiljalla.

Kaadoimme lasiin vanhaa suosikkiamme vegaanista Meinklangin Grüner Veltlineriä.

Jäimme pohtimaan miten herkkutatin jalat eli varsinaisen kivitatin tiivis jalka toimisi tässä. Maltan tuskin odottaa tattikautta!

8 thoughts on “Törkeen hyvät vegaaniset kampasimpukat

  1. Me on tehty juurikin herkkutatin jaloista näitä ja tykätty kovasti! Pakastin syksyllä jalkoja valmiina paloina, jolloin niitä on helppo ottaa paistettavaksi.

  2. Onpa kyllä herkun näköisiä!

  3. No tätähän pitää kokeilla, viimeistään ”omilla” tateilla!

  4. Todellakin ihan kampasimpukoiden näköisiä:) Nam:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.