Vappuhattu päähän, serpentiinit kaulaan ja kuohuvaa lasiin. Tulipa vappupöytääsi vegaanivieraita tai lihansyöjiä, näillä menuilla iloinen ja herkullinen vappu onnistuu.
Vegaaneille parsaa alkuun ja risottoon
Alkuruuaksi parsaa toscanalaisittain
Pääruuaksi vegaaniset kampasimpukat ja parsarisottoa.
Jälkiruoaksi suklaasalamia
Brisket grilliin tai uuniin, parmankinkkuun käärityt juustot samoin
Lähes valmiiksi tehty pääruoka jättää aikaa seurusteluun ja vappuhuvituksiin. Brisketin paras puoli on tietysti herkullisuus, mutta kätevää on myös se, että tämä valmistellaan viittä vaille valmiiksi etukäteen. Jos grillikelit suosivat, grillaat vain pintaan ihanat hiilloksen maut ja tarjoilet. Normaalin räntäsateisen vappusään sattuessa voit myös viimeistellä maut uunissa grillivastuksen alla.
Brisketin kanssa maistuu lempeän makuiset kasvikset: uunissa paahdettu broccoliini. Keitä oheen jasminriisiä tai spelttiä. Lasiin käy olut, siideri ja hedelmäinen punaviini esimerkiksi Valpolicellasta tai valkoviinien ystäville alsacelainen gewûrstraminer.
Alkuun
Pääruoka
- brisketiä uunin kautta grilliin tai uuniin
- varhaiskaalisalaatti
- lempeitä broccoliinejä
- jasminriisiä tai spelttiä
Iltapalaksi tai vappubrunssille Waldorfin salaattia nakkien kaveriksi
Jos vieraat viihtyvät pitkään, varaa jääkaappiin iso annos vegaanista Waldorfin salaattia. Sen voi tehdä jo edellisenä päivän ja säilyy kylmässä hyvin vappubrunssille. Vappupäivänä maistuu myös helppo parsapiirakka.
Edellisten vuosien vappumenut
Vappu 2020: menut vegaaneille, kalan- ja lihansyöjille
Vappubileet vuoden 2019 malliin
Parsapainotteinen vappu pinxtotyyliin 2018
Salaattivappu 2017
Grillivappu 2016
Grillivappu 2015 ja plan B grilliaineksille säiden sattuessa
Lihaisa vappumenu 2014, parsaa ja cavaa unohtamatta
Vappumenu 2013: omatekoisia sipsejä, lohisalaattia, parsaa ja tietysti latva-artisokkaa