Kun olen kauhonut tarpeeksi oman maan uusia perunoita sellaisenaan, alkaa seuraava vaihe. Maustaminen ja kaiken maailman jatkojalostaminen. Tämä on helleillan helppo. Paahdoin keitetyt perunat miso-voi-seoksessa foliossa hiiligrillissä. Misotahna ja voi karamellisoituivat ihanasti pottujen pintaan.
Käytin edellisen päivän keitettyjä uusia perunoita. Voit myös keittää uudet potut varta vasten. Jätä perunat hieman al dente, voit paahtaa niitä hieman pidempään ja saada rapeamman pinnan.
Miso-voi-potut grillissä kahdelle
- 10-12 pientä keitettyä uutta perunaa (siiklejä)
- 2 rkl voita
- 1 rkl misoa (käytin ruskeaa luomumisotahnaa)
- mustapippuria
- 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
- foliota grillaamiseen
Sekoita voi ja miso isossa kulhossa. Pilko valkosipulin kynsi ja sekoita joukkoon. Rouhaise vähän mustapippuria ja sekoita. Lisää perunat ja sekoita mausteseos hyvin pottuihin. Jos lisäät suolaa, laita varovasti, sillä miso on suolaista, kuten voikin. Minä olin jo keittänyt perunat suolavedessä, joten en lisännyt enää suolaa.
Levitä folio, kaada perunat päälle yhteen kerrokseen. Kaavi kaikki mausteseoksesta kulhosta mukaan.
Kääri folio tiiviisti pottujen ympärille. Grillaa kuumahkoilla hiilillä 10 minuuttia foliopakettia käännellen. Kurkista pakettiin. Jos perunat ovat saaneet paahteista väriä, setti on valmis.
Grillasin myös japanilaisittain entrecote-pihvin. Erittäin mainion makuista sekin, miso sitoi maut yhteen. Ohje tulossa myöhemmin.
Misopotut jäävät kyllä vakiohjelmistoon. Syksyllä kokeilen samaa uunissa paahdettuihin lohkoperunoihin, olenkin kaivannut niihin jotain uutta. Misoperunoita voi tehdä myös paistinpannulla tai parilalla grillissä.
21.7.2021 19:15
Oman maan perunat:) Misoperunat kuulostavat ja näyttävät tosi herkullisilta:)
23.7.2021 00:25
Onnea on oman maan perunat :). Monesti olen harkinnut jaksaako sitä kääntämisen ja kitkemisen vaivaa nähdä, mutta omat uudet potut houkuttavat ainakin vielä tarpeeksi kovasti. Miso toimii kyllä ihanasti perunoiden kanssa, japanilaiset tietää :).