Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kaniinin satulaa valkoviinissä

Jätä kommentti

kaniinin-satula-valkoviini

Ekologinen kaniini on pitkään ollut herkkuni ja blogista löytyy paljon kaniiniohjeita. Kun ostan kaniinin, pilkon sen ja usein pakastan osan. Nyt kaivoin pakastimesta loman kunniaksi kaniinin satulan ja rintarangan, eli kaniinin keskiosan. Koivet olin herkutellut aiemmin.

Satula on käytännössä kokonainen fileekyljysrivi, joten sitä kannattaa kypsentää herkällä kädellä.

Kaniinia valkoviinissä

  • kaniinin satula eli fileselkä (ja rintaranka kaupan päälle)
  • 2 l vettä about
  • 1 rkl etikkaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • voita paistamiseen
  • 1-2 dl valkoviiniä (käytin kuoharipullon jämät)

Laita kaniininpalat uimaan etikkaliemeen toviksi. Lievä etikkaliemi poistaa ainakin vakuumikaniineista sen pienen sivumaun.

Sekoita kulhossa tai lautasella oliiviöljyä ja pilkottuja yrttejä. Rouhi joukkoon mustapippuria. Jätä suolaaminen tuonnemmaksi.

Kaada etikkaliemi pois. Huuhtaise ja kuivaa kaninpalat, nosta öljy-yrtti -vuokaan ja pyörittele mausteet kaikin puolin.

Nosta vuoka syrjään tunniksi pariksi. Ennen paistamishommia ripota sormisuolaa kaikille puolille kaniinipaloja.

Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Kun voin kuohu laskee, nosta kaniinin selkä pannuun. Anna ruskistua ihan rauhassa, painele vaan lastalla että rusketus tulee tasaisesti. Nosta rintaranka pannulle. Käännä kun kun pinta on kivan ruskea. Toista kunnes kaikki pinnat ovat ruskistuneet.

Kaada pannulle valkoviini ja anna alkoholin kiehahtaa pois. Laske hieman lämpöä ja laita kansi päälle. Säädä kiehumaan hiljalleen. Kypsennä 15-20 minuuttia. Kokeile haarukalla paksusta kohdasta onko filee kypsää. Jos haarukan reiästä tulee kirkasta nestettä, on se kypsää, jos punaista, kypsennä vielä hetki.

Nosta kaniini kuumalle lautaselle, peitä kannella, ja kiehauta nopeasti kastike kokoon. Mausta, säädä tarpeen mukaan suolaisuutta tai hapokkuutta. Minä ripsautin mukaan vähän sormisuolaa. Väljähtyneestä kuoharista syntyi kivan pikkuhapokas kastike.

Tarjosin kaniinin Vicarage Lane Cantebury Pinot Noirin kanssa. Lautasella oli myös uunissa paahdettua porkkanaa ja keitettyä spelttiä.

kaniinin-satula-rintaranka

kaniinin-satula-yrtit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.