Helppo ja yksinkertainen salaatti, joka toimii vielä lopputalvesta tai alkukeväästä, veriappelsiinien sesongin aikaan. Paistettu halloumi lämmittää mukavasti auringon lämpöä odottaessa, ja veriappelsiini loistaa kilpaa kevään valon kanssa.
En voi kylliksi painottaa, että käytä halloumin paistamiseen oikeaa voita. Yleensä suosin hyvää oliiviöljyä, mutta halloumi nousee aivan uudelle tasolle, kun ruskistat sen voissa.
Halloumi-veriappelsiinisalaatti kahdelle
- 1 pkt halloumia
- nokare luomuvoita
- 2 veriappelsiinia
- erilaisia salaatinlehtiä
- babypinaattia
- 2 luomuporkkanaa
- hyviä tomaatteja
- oliiviöljyä
- kuormimismehua veriappelsiineista
- mustapippuria myllystä
- sormisuolaa minimalistinen ripaus (koska halloumi)
- tuoretta persiljaa tai basilikaa
- (burrataa tai mozzarellaa)
Huuhtele salaatinlehdet ja babypinaatti, kuivaa pyyhkeen välissä ja laita kulhoon.
Leikkaa veriappelsiineista kuoret terävällä veitsellä. Sekoita salaatinkastike puristamalla mehu appelsiinikuoriin jääneestä hedelmälihasta, oliiviöljystä, mustapippurista ja ripauksesta sormisuolaa. Kastike kannattaa suolata normaalia kevyemmällä kädellä, sillä halloumi on usein kovin suolaista.
Sekoita kastike salaatinlehtiin hyvin.
Huutele tomaatit ja lohko ne. Tykkään etenkin talvella satsata hyvälaatuisiin tomaatteihin, kuten San Marzanoon. Luomutomaatitkaan eivät aina maistui kevättalvella miltään. Pidänkin alkuvuodesta tomaattitaukoa, useiden pettymysten jälkeen. Nyt maaliskuussa alkaa makuakin löytyä.
Leikkaa haloumista viipaleita. Kuumenna paistinpannulla voita kohtuullisen kovalla lämmöllä. Kun vaahto on laskenut lado viipaleet pannulle. Älä hämmenny halloumista kiehuvasta nesteestä, anna sen haihtua. Tarkkaile ruskistumista. Käännän yleensä halloumit pari kertaa, ruskistuminen alkaa toisella kierroksella kun pinta on kuivunut.
Halloumin paistuessa kuori ja pilko porkkanat, lisää salaattipohjan päälle.
Leikkaa veriappelsiinista viipaleita, ripottele salaatin päälle. Nostele halloumit salaattiin.
Kerran lisäsin salaattiin mozzarellapaketin jämät, miettien miten kaksi juustoa mahtaisi toimia yksiin. Nehän toimivat hyvin. Vastakkaiset kiinteä ja pehmeä koostumus toivat hauskaa kontrastia. Mozza ja tomaatti ovat tietysti klassikkopari, mutta veriappelsiini ja halloumi ovat uusi unelmapari.
14.3.2022 15:08
Tosi kaunis salaatti, ja noilla aineksilla ei voi olla kuin tosi hyvää:)
18.3.2022 19:03
Kiitos, suosikkiaineksista syntyy suosikkisalaattia. Mulla on aina taukoa salaateissa alkuvuodesta kun tuntuu, että monet ainekset on niin valjuja. Nyt taas syttyy salaatti-innostus :).