Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihanat parsakierteet

Jätä kommentti

parsakierteet

Lauantaina on kisakatsomoiden superilta. Sekä Euroviisut että Suomen lätkäpeli. Se vaatii laadukkaat katsomoeväät. Näiden suolaisten ja mehevien parsakierteiden voimalla jaksaa kannustaa.

Voit tehdä vegaanisen version lehtitaikinasta, vaihda vain parmesaani ravintohiivahiutaleisiin. Minä käytin tällä kertaa voitaikinan levyjä.

  • Parsakierteet alkupalaksi neljälle, katsomoevääksi kahdelle
  • 6-8 vihreää (luomu)parsaa
  • 2 levyä voitaikinaa/lehtitaikinaa
  • 1 kananmuna/kauramaitoa
  • 3 rkl raastettua parmesaania/sopivasti ravintohiivahiutaleita
  • (oliiviöljyä)
  • sormisuolaa

Ota taikinalevyt sulamaan 15 minuuttia ennen paistamista.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Napsauta parsan kuivat kannat pois, laita talteen parsakeittoa varten.

Huuhtaise parsat ja kuivaa hellästi ja hyvin.

Riko kananmuna kippoon ja vatkaa kevyesti haarukalla rakenne rikki.

Laita leivinpaperi pelille.

Raasta parmesaani.

Leikkaa taikinapyörällä taikinalevystä 3-4 pitkää viipaletta, riippuen parsojen paksuudesta. Jos parsat ovat paksuja, leveämpi voitaikina kypsyy samaan tahtiin parsojen kanssa, ohukaisemmat parsat kapeampien soirojen kanssa. Käytin reunoista leikkaamani kapoiset soirot yhden parsan ympärille, sekin toimi.

Jos teet vegaanisia versioita, kieritä parsat oliiviöljyssä ja ripota kevyesti ravintohiivahiutaleita parsojen päälle, suolaa samalla.

Minä kierittelin parsat suoraan voitaikinasoirojen sisään. Halusin selvät raot taikinasoirojen väliin, joten kierittelin taikinaa varovaisen päättäväisin ottein. Pyrin saamaan molemmat voitaikinan päät parsojen alle, mutta eihän se ihan kaikissa onnistunut ja taikina sojotti uunissa parsan vieressä.

Nostin parsakierteet leivinpaperilla vuoratulle pellille, voitelin sudilla voitaikinan ja ripotin voitaikinan päälle parmesaania.

Ripotin vähän suolaa taikinasta vapaille parsan varsille. Voit myös kieritellä parsat vegaaniversion tapaan oliiviöljyssä, jolloin suola tarttuu ja jakautuu tasaisemmin. En halunnut kuitenkaan öljyisiä parsoja, tälläkin keinolla osui jokaiseen suupalaan sopivasti makuja.

Paista 10-15 minuuttia, tarkkaile pinnan ruskistumista.

Nauti kuumana, haaleana, kylmänä, muiden mieleisten katsomoeväiden kera. Parsakierteet sopii myös alkupalaksi.

Lasissa maistuu loistava Corvers-Kauterin Riesling Reserve, pari euroa halvempi Corvers-Kauterin R3 tai jokin muu mieleinen kisajuoma.

 

parsakierteet-uuniin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.