Tämä on vielä nopeampi ja helpompi versio soija-lime -marinoidusta broilerista. Olen nyt oikaissut muutaman kerran, pilkkonut vain broilerin ja grillannut grillihärpäkkeen avulla eli tiheäsilmäisessä grillipannussa. Paloina broileri kypsyy vartissa, nopeammin kuin tiiviisti grillitikkuihin ladotut vartaat. Bonuksena hiilloksen makua on kaikilla kulmilla. Herkullisuutta jota ei voi vähätellä!
Tällä kertaa sain makua omalta kasvimaalta, sillä korianteri kasvaa komeasti. Olen pitänyt taukoa korianterin kanssa, mutta tästä innostuneena ennustan vahvaa korianterikesää.
Jos et tykkää tuoreesta korianterista, kokeile rosmariinia tai persiljaa.
Grillatut luomubroilerin palat korianterilla ja soija-lime -marinadilla
- 600 g luomubroilerin paistileikkeitä
Soija-limemarinadi
- 6 rkl soijakastiketta (luomu, Shoy)
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2/3 limen mehu
- reilu tömäys makeaa savupaprikaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta korianteria pilkottuna, puolet koristeluun/tuoreena maustamiseen
- hippusen sormisuolaa
Pilko paistileikkeet 3X3 cm kokoon. Eihän ne tasakokoisiksi osu, mutta osapuilleen. Minun palani olivat kahdesta sentistä neljään.
Sekoita marinadi: soijakastike, seesamiöljy, limen mehu ja pilkottu korianteri broilerin joukkoon. Rouhi mustapippuria ja nosta marinoitumaan. Jos ehdit, marinoi jääkaapissa 1-2 tuntia. Minä nostin kulhon koiran ulottumattomiin huoneenlämpöön, ajoin nurmikon ja sytytin grilliin hiilloksen eli kananpalat marinoituivat vajaan tunnin ennen grillausta.
Ladoin broilerinpalat grillihärpäkkeeseen, 600 g mahtui juuri ja juuri. Grillasin yhteensä 15 minuuttia keskikovalla hiilloksella. Käänsin kerran palat, lastalla sillä grillipihdit olivat tiskikoneessa. Sen jälkeen kärsivällisyys meni ja wokkasin vain paloja kunnes kaikilla puolin oli kiva ruskea pinta.
Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa uusien perunoiden, riisin tai speltin kera. Oheen reippaasti kesäisiä grillattuja kasviksia ja salaattia. Lasiin Crudoa, kevyttä roseviiniä.