Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mansikka-feta -salaattia vaikka savulohen kylkeen

Jätä kommentti

mansikkafeta
Ihana hellepäivän lounas tai alkupala. Me söimme fetaisen mansikkasalaatin juhannuslounaana. Ohessa vähän savulohta, se olikin oikein hyvä yhdistelmä.

Mansikkafetasta innostuneena kokeilin toisen kerran somessa vilahdellutta yhdistelmää, jossa mansikan lisäksi on vesimelonia. Olen kai niin vahvasti italialaisen ruokakulttuurin kasvatti, ettei tälläinenkään iksaaminen tuo suuhuni lisäarvoa. Jatkossa vesimelonisalaatti semmoisenaan ja mansikkafetat tälläisenään.

Mansikka-feta -salaatti

  • 400-500 g kypsiä kotimaisia mansikoita
  • 1 pkt hyvää fetaa

Kastike

  • reilu loraus oliiviöljyä
  • sitruunan mehua
  • sormisuolaa hiven
  • ripaus ruokosokeria
  • mustapippuria myllystä
  • oreganoa tai minttua tai basilikaa

Aloita kastikkeesta. Sekoita ainekset ja tasapainota maku. Nyt haetaan vain vähän sitruunasta happoa leikkaamaan oliiviöljyn rasvainen maku, ei siis yltiöhapokasta. Lisää öljyä/sitruunaa/sokeria niin, että kastike maistuu hyvältä. Mansikat ovat makeita ja feta suolaista, joten hillitty maustaminen on passeli.

Mökillä ei ollut minttua, joten kokeilimme tuoretta oreganoa. Oi, sehän soi hyvin salaatin ja savulohta kanssa. Pilko yrtti kastikkeen joukkoon. Halutessa voit jättää pari yrtinlatvaa koristeeksi.

Poista mansikoista kannat, leikkaa halki ja laita salaattikulhoon. Fetaa ei tarvitse leikata siistiksi kuutioiksi, voit hyvin sormin lohkoa sopivankokoisia paloja fetasta. Sekoita mansikat, feta ja kastike ja nosta pöytään savulohen tai grillatun kalan kaveriksi.
mansikkafeta1

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.