Mahtavan maukas uusi grillittava kasvis: broccoliini eli bimi eli varsiparsakaali. Minusta broccoliini maistuu paremmalta kuin parsakaali. Hiiligrilli antaa broccoliinille erityisen herkullisen maun.
- 1 pkt broccoliinejä
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
Huuhtaise ja kuivaa broccoliinit. Laita ne lautaselle ja mausta kevyesti öljyllä ja sormisuolalla. Pyörittele bimejä niin että mausteet päätyvät joka puolelle.
Grillaa kuudesta kahdeksaan minuuttiin käännellen. Broccoliini on kypsä kun haarukka menee varresta läpi ja kukinnot ovat saaneet mukavasti ruskeaa väriä.
Tarjoa lihan, kanan, kalan, makkaran tai muiden grillattujen kasvisten kera.
Tietoutta Suomeen vastaikään rantautuneesta broccoliinistä löytyy ruokatoimittaja Pirjo Toikkasen eli Rouva Kasviksen blogista. Löysin tämän aarreaitan Sauvajyväsen vinkistä.
18.4.2016 07:30
Nuo on kyllä hyviä! Minä paahdoin ekan satsin uunissa, mutta heti kun pääsen grillin ääreen niin on toinen kierros!
18.4.2016 14:54
Näitä voisi paahtaa, paistaa, wokata, höyryttää.. pitää lähteä ostamaan lisää :)!