Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Chuck roll -pihvit pannulla punaviinikastikkeen kera

3 kommenttia

chuckroll-pannulla1

Black Anguksen Chuck Roll on kesäisin suosikkigrillattavaa ja se on kesäkaudella yksi blogin suosituimpia reseptejä. Chuck roll -pihvi viihtyy myös paistinpannulla, tosin vain pari minuuttia puoleltaan. Punaviinikastike kruunaa pihvin kuin pihvin.

Kunnon pihvit kahdelle

  • 400 g Black Anguksen Chuck roll –pihvejä
  • nokare voita
  • loraus oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa

Punaviinikastike

  • 2 dl punaviiniä
  • nokare voita
  • (vehnäjauhoja)
  • mustapippuria
  • oksa tuoretta rosmariinia
  • sormisuolaa

Ota pihvi huoneenlämpöön ajoissa. Nyt kun uusi jääkaappi pitää lihat lähes 0-asteessa, on pitänyt lihan lämmittelyä aikaistaa pariin tuntiin.

Laita paistinpannuun voita ja oliiviöljyä, kuumenna ja lisää pihvit kun voin vaahto on laskeutunut. Jos näyttää siltä, että pannun lämpö laskee ensimmäisen pihvin myötä, odota hetki ennen kuin lisäät toisen.

chuckroll-pannulla

Jos tavoittelet medium miinus –kypsyyttä eli punaista muttei aivan rare –kypsyistä, paista pihviä ensimmäiseltä puolelta kunnes pintaan alkaa tihkua lihasnestettä. Näitä pihvejä paistoin reilut kaksi minuuttia puoleltaan. Kokeilin myös sormitestillä lihan tuntumaa, ja sormituntuman perustellaa jatkoin kypsentämistä vielä inasen pidempään. Sormitesti osoittautui yllättävän näppäräksi jälleen, sillä ihan parinkymmenen sekunnin kuluttua pihvin tuntuma muuttui selkeästi pehmeästä jämäkämmäksi. Pihvistä tuli toivotusta medium miinusksesta aivan hippusen punaisempi, mutta meille maistui!

Mausta pihvi ensin kypsentämättömältä puolelta mustapippurilla ja sormisuolalla, käännettyäsi uudellen pihvin toiselta puolelta.

Kun pihvi on mieleiseksi kypsynyt, nosta ne folio- ja keittiöpyyhekääröön 5-10 minuutiksi vetäytymään. Tee kastike sillä välin kun pihvit tekeytyvät.

Kaada punaviini pannulle ja keitä sitä hieman kokoon. Mausta kastike laittamalla rosmariinin oksa kiehumaan ja rouhaise jälleen mustapippuria myllystä. Laita nokare voita antamaan kastikkeelle kiiltoa. Jos haluat sakeampaa kastiketta, voit hieroa voihin 1:1-suhteessa vehnäjauhoja, mutta anna sitten vehnäjauhojen kypsyä kastikkeessa.

Suolaa kastike lopuksi. Avaa foliokäärö ja valuta irroneet lihasnesteet kastikkeeseen. Nosta pihvit kastikkeeseen.

Tarjoileeko joku muukin kotioloissa pihvit kuumennetuille lautasille? Olen monessa asiassa varsin boheemi, mutta talvella tykkään kuumista lautasista, ettei pihvi jäähdy ja syöjillä on rauha nauttia kuumasta pihvistä. Kuumennan painavasta kivitavarasta tehdyt lautaset mikrossa. Vuosien mikrotus ei ole tehnyt Villeroy & Bochin lautasille mitään hallaa.

Samoin olen tarkka siitä, että etenkin kesällä valkoviini tarjoillaan asianmukaisesti viilennettynä. Chuck Rollin kanssa ei tietenkään valkoviiniä vaan Montalcinon Rossoa. Bariccin rosso oli erinomainen kumppani näille pihveille.

Advertisements

3 thoughts on “Chuck roll -pihvit pannulla punaviinikastikkeen kera

  1. Minulla on sellainen lautastenlämmitin, markiiisikankainen haitari, jonka väleihin lautaset laitetaan ja töpseli seinään 🙂 En vaan muista koskaan käyttää sitä.

    • Kuulostaapa kiinnostavalta vermeeltä! Sun pitää joskus julkaista kuva siitä! Mikro on toisaalta tossa seinällä aina, ei tartte kaivella kaapeista. En tosin osaa käyttää tuon uuden (3 v…) säätöjä ja epäilen ettei siinä mitkään säädöt toimikaan. Mutta aamuinen mehukeitto lämpenee, lautaset lämpenee ja maitokastike kypsyy – siinä ne mun mikrottamisen tarpeet melkein onkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s