Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pikagraavattu kirjolohi

4 kommenttia

kirjolohi-pikagraavi1

Kauppiaan mukaan tämä kirjolohi vielä aamulla polskinut. Harvinaisen tuoreen kaupasta ostetun kalan kunniaksi teimme alkupalaksi pikagraavattua kalaa. Tuore kala ei tarvitse kuin hieman limen tai sitruunan mehua, riisiviinietikkaa tai rapsakkaa rieslingiä raakakypsennykseen. Ja mausteet maun mukaan.

Pikainen graavilohi kahdelle

  • 10 ohutta viipale tuoretta lohta tai kirjolohta
  • limeä
  • sormisuolaa
  • kevyt ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • retiisiä tai retikkaa
  • kevätsipulia

Leikkaa muutama ohut viipale kalaa ruokailijaa kohti ja asettele suoraan alkupalalautaselle. Purista limen mehua jokaiselle viipaleelle hieman, kalojen ei tarvitse mitenkään lillua hapoissa. Suolaa hyvin, rouhaise mustapippuria. Voit myös sirotella henkäyksen verran sokeria.

Löytämäni miedot retiisit toimivat hyvin sekä maun että tekstuurin puolesta kirjolohen virkisteenä. Usein retiisit ovat varsin tujakoita, jolloin ne voivat olla liiankin vahvan makuisia lohen kaveriksi. Sashimiannosten ohessa on usein myös raastettua retikkaa.

Nosta kalalautaset jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet pääruokaa. Meillä kala graavaatui vajaan puoli tuntia, ja sitten nautimme sen raikkaan valkoviinin kera.

 

4 thoughts on “Pikagraavattu kirjolohi

  1. Hyvä graavilohi on kyllä ihan parasta! Taidanpa suunnata viikonloppuna halliin, nyt tuli lohihimo. 🙂

    • Lohenhimolle löytyy onneksi lääkettä hallista! Toivottavasti vaan on tuoretta. Olen ehkä ylitarkka tuon tuoreuden suhteen, mutta minusta tärkeää kysyä kaupassa aina koska ja missä kala on polskinut viimeksi.

  2. Herkullinen annos:) Tuore lohi on kyllä niin hyvää:) Saahan sitä täälläkin ihan sushi grade-tuoreena;mutta ei taida olla ihan samana aamuna ehkä polskinut tai ehkäpä on;D Kunhan taas tulen Suomeen niin syön lohta ,lohta ,lohta….

    • Kalassa tuoreus on tärkeää ja tietysti kestävä kalastus. On se tuore lohi Suomessakin yllättävän hankalaa löytää! Kahdella edellisellä kerralla jätin kauppaan kun kalat oli 3 tai 4 päivää vanhoja. Arvostamassani kaupassa kalamyyjä väitti, että 4 pv vanhaa lohta voi käyttää sushiin. Ei minusta voi! Mitä sushi grade niillä kulmilla tarkoittaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.