Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rapeanahkaista maissikanaa savupaprikalla

5 kommenttia

rapea-maissikana

Heti alkuun täytyy sanoa, että olen ihan itse kehitellyt tämän ohjeen. Tätä ohjetta ei ole mistään varastettu, joten kenenkään selän taakse ei siis voi mennä. Halusin rapeakuorista maissikanaa eikä ohjetta löytynyt mistään.

Pannulla tai uunissa tehty maissikanan nahka on hieman liian rasvaisen makuista ja suutuntumaltaan liian pehmeää, joten kuorin nahan aina pois. Pienen tuotekehittelyn tuloksena tuli nahasta ihanan rapeaa ja makumaailma löysi oikeat sävyt savupaprikasta, paprikajauheesta ja rosmariinista.

Rapeaa maissikanaa

 • 4 maissikanan nahallista rintaleikettä, siipiluulla, muuten luutonta
 • savupaprikajauhetta
 • paprikajauhetta
 • mustapippuria
 • tuoretta rosmariinia
 • sormisuolaa

Ensimmäiseksi poikkeus sääntöön ja rapean nahan salaisuus: älä esilämmitä uunia! Jotta saat rapeakuorista kanaa, laita rintaleikkeet kylmään uuniin.

Ota maissikanat puoli tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Kuivaa pinta hyvin ennen maustamista. Ripottele kuivamausteita molemmille puolille pintaan ja hiero mausteet kiinni. Tuoreen rosmariinin pikkuoksia voi ripotella pinnalle. Ota muutama rosmariinin paksu oksa ja laita ne uunivuoan pohjalle. Jos et ole rosmariinin ylin ystävä, riivi oksat paljaaksi, muuten jätä osa pehmeistä havuista kiinni oksaan. Nosta maustetut maissikanat nahkapuoli ylöspäin vuokaan.

Voit varioida mausteita mielesi mukaan, mutta jos haluat nahasta rapeaa, käytä vain kuivia mausteita.

Vuoka uuniin ja uuni päälle tavoittelemaan 200 asteen lämpöä. Paistoaika on kanojen paksuudesta riippuen 30-35 minuuttia. Viimeiseksi viideksi minuutiksi laitoin grillivastuksen päälle. Yllättävän nopeasti ohuet leikkeet kypsyvät, joten varo ylikypsyyttä. Voit varmistaa kanan kypsyyden leikkaamalla yhden rintapalan paksuimmasta kohdasta halki.

Erityisbonus tällä tavalla valmistettaessa on se, että siipipala myös paistuu kunnolla. Usein pannulla ja jopa hiiligrillissä valmistettuna joutuu taitelemaan ylikypsän rintaosan ja alikypsän siipiluuosan kanssa.

Maissikanan kanssa maistuu kokojyväriisi ja nopeasti paistettu pinaatti pinjansiemenillä ja sultanarusinoilla. Rusinat tuovat maissikanalle juuri sen pienen makeuden, jota maku kaipaa. Pinaattiohje tulossa, kunhan kerkiää.

Lasiin Ermelin Riesling Cran Cru Rosackeria tai pehmeää punaviiniä.

rapea-maissikana1

 

Advertisement

5 thoughts on “Rapeanahkaista maissikanaa savupaprikalla

 1. Kuulostaa hyvältä, mä teen näin…
  250 asteiseksi uuni.
  Kokonainen broileri, kuivataan nahka, suolataan kahdella-kolmella ruokalusikallisella hienoa mersuolaa ja reilulla pippurilla.
  Vuokaa ja uuniin, noin 35-45 minuuttia, uunipiikillä voi varmistaa kypsyyden, 63 uunissa, ja lämpö nousee noin 68.
  Mut täs ei oo muita makuja kun suola ja pippuri ja hyvä roitsu 🙂

 2. Kuullostaa herkulliselta! Olen itsekin viime aikoina mieltynyt nahalliseen kanaan/broileriin. 🙂

  • Kanannahka voi olla hyvää kun sen hyvin laittaa. Pitäisköhän kokeilla sipseiksi ;)?

   • Mikä ettei, possunnahkasipsejä olen kuullut tehtävän. 😉