Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tiikeriravut yrttivoikastikkeessa

Jätä kommentti

tiikeriravut-voissa

Tämä tiikerirapujen ohje on ranskalaisvivahteinen, ihan pelkästään sillä perusteella että oliiviöljyn sijaan paistamiseen käytetään runsaasti voita. Salvia, persilja ja valkosipuli maustavat voin ja voi ravut. Nopea ja herkullinen alkupala.

Tiikeriravut alkupalaksi kahdelle

  • 6-8 jättirapua
  • 20 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl persiljaa
  • 2 salvian lehteä
  • sormisuolaa pöytään

Jos käytät pakastettuja jättirapuja, sulata ravut jääkaapissa tai kylmässä vedessä muovipussissa. Kuivaa ravut. Poista kuoret, mikäli ne ovat vielä tallella. Jätä pyrstöt, sillä tämä on sormiruokaa. Pyrstöstä kiinni ja suuhun.

Murskaa veitsen lappeella kuorittu valkosipulin kynsi. Sulata voi ja lisää valkosipuli ja salvia voihin, anna voin maustua ja ruskistua.  Kun voi alkaa olla jo ruskistunutta, lisää pääosa persiljasta. Kiepauta lastalla mausteita voissa muutama kerta ja lisää tiikeriravut. Ota valkosipuli pois pannulta.

Paista rapuja minuutti pari puoleltaan. Kun ravut punastuvat ja saavat pientä rusketusta, nosta ne pannulta, ripauta hieman tuoretta persiljaa päälle ja tarjoile kuumana.

Nauti kunnolla kylmän alsacelaisen pinot grisin kanssa, vaikkapa Adamin Pinot Gris Reserven keralla.

Varaa sormisuolaa pöytään siltä varalta, että ravut kaipaavat suolaa. Meidän rapuset maistuivat mainiolta ilman lisäsuolausta, mutta suolantarve riippuu aina alkumerestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s