Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pork and more – sikahyvää

Jätä kommentti

pulled-pork

Pork and more on Huberin ja Berthan omistajien matalan kynnyksen paikka akuutista makujen nälästä kärsiville. Lähtökohtana on possu, tulkintana Yhdysvaltojen etelävaltiot. Tutut R& B saundit soivat taustalla.

Tunnelma on välitön ja helppo. Annokset on kuitenkin koottu huolella ja ajatuksella. Ensimmäisellä kerralla kokeilin yksinkertaisesti possun kylkiluita: kypsiä, meheviä ja makeahkolla kastikkeella.

Toisella kertaa vuorossa Pulled pork. Possun luinen lapa on savustunut uunissa hickorylastuilla (Amerikan jalopähkinä) vähintään 14 tuntia. Kun liha revitään, se kostutetaan omenaviinietikalla ja suolalla, makustellen ja tasapainoillen. Ennen kypsennystä vielä RUB eli kuivamausteet pinnalle. Talon oma sekoitus, jossa on tavan mukaan aavistus sokeria tuomassa tasapainoa.

Tasapainoa annoksesta todella löytyy. Yksinkertainen ruoka, jossa on neljä elementtiä: leipä, liha, coleslaw ja barbeque, mutta mikä balanssi!

Leipää on hyvin vähän suomalaiseen peruspurilaiseen nähden, mikä on hyvä, sillä leipä on täyttävää. Tässä leipä on mukana, lisukkeena. Eikä mikä tahansa leipä. Briochi on rapea, aavistuksen makea. Leipäsiivujen välissä on punakaali-sipulicoleslawta: miellyttävän hapanta, raikasta ja rapeaa. Ja pihvinä revittyä possun lapaa, joka on kostutettu tarpeen mukaan omenaviinietikalla ja suolalla.

Näistä kun puraisee palasen, kuvittelee lähteneensä yhteen makumaailmaan. Lopulta maku palautuu harmoniseen keskipisteeseen: kaikki nämä tarvitaan, huolella tehtyinä.

Myös olutvalikoima on hyvä, amerikkalaistyylinen. Pulled porkin kera nautin Jyväskyläläisen Hiidenpanimon kevyempää versiota eli Tuff-ipaa. Toimi loistavasti annoksen kanssa. Ja jenkkityyliin olut nautitaan lasitölkistä! Mitään tuoppeja tarvita.

Tuff

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.