Keitä, höyrytä tai grillaa parsat. Kääri kylmäsavulohta parsojen ympärille. Voilá, alkupala on valmis. Nauti rapsakan rieslingin kanssa.
Mietin hetken, että tuossahan tuo resepti jo olikin, eikös tämä riittänyt. Mutta varmuuden maksimoimiseksi tässä suuntaa antava ainekset.
Parsakääröt neljälle
- 500 g parsaa
- 100-150 g valmiiksi siivutettua kylmäsavulohta
- suolaa
Keitä parsat suolatussa vedessä tai esikeitä pari minuuttia ja sen jälkeen pyöräytä pannulla kuivahtamassa. Kokeile veitsen kärjellä että parsa on kypsää. Älä kuitenkaan päästä ylikypsäksi. Voit myös kypsentää parsat hiiligrillissä tai uunin grillivastuksen alla.
Kääri siipale kylmäsavulohta parin kolmen parsan ympärille. Jos parsat ovat paksuja, laita kaksi kääröön, kolme jos ne ovat ohuempia. Tykkään kääriä lohen kypsennettyjen parsojen ympärille, minusta lohi maistuu niin paremmalle, ikään kuin raikkaammalle.
Suosin parsan kanssa Alsacen rieslingejä. Jean Biecher Réserve Riesling 2013 on kelpo kaveri parsalle ja kohtuuhintainen resérveversio Alkossa.
26.4.2015 18:57
Tämähän on yksinkertaisen nerokas trio, eipä ole tullut kokeiltua! Alsacen kuivat rieslingit ovat meilläkin tämän tyyppisten herkkujen ehdoton juomavalinta.
26.4.2015 19:35
Lohi ja parsa sopii niin hyvin yksiin ja mikäs ei maistuis paremmalta hyvän alsacelaisen kanssa!
1.5.2015 20:44
Kiva idea! Yksikertaiset jutut on usein niitä parhaita 🙂
1.5.2015 20:53
Kiitos! Usein ei tarvita kuin hyvät raaka-aineet 🙂