Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ibericopossun salaisuus grillissä

Jätä kommentti

grillattu-secret1

Secret, ohut ibericoporsaan vatsalihas on varsin marmoroitunutta lihaa possuksi. Hitaasti hiilillä grillaamalla siitä tulee erityisen mehevää ja maukasta possua. Tammenterhoa en sentään lihasta maista, vaikka sillä espanjalaista possurotua ruokitaankin.

Pari viikkoa sitten työmatkalla Helsinkiin pistäydyin Hakaniemen kauppahallissa. Löysin Reinin lihakaupasta jäisen secretpalan, sillä en rohjennut lähteä kuljettamaan pendoliinossa pakastamatonta lihaa – sitä kun ei koskaan tiedä kuinka kauan 1,5 tunnin junamatka Tampereelle kestää.

Maustoin lihan yksinkertaisesti, niin kuin aina teen uuden raaka-aineen kanssa tuttavuutta tehdessä. Haluan ensin maistaa ominaismaun ja siitä sitten seuraavan kerran lähteä rakentelemaan makumaailmoja.

secret

Jos possun liha voi olla marmoroitunutta, nin ibericopossun secret on.

  • 500 g ibericon secretpalaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Avaa viuhkamainen liha, leikkaa pariin kolmeen palaan. Anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Mausta liha molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

Virittele lempeä hiillos. Ota ensin ruskea pinta molemmin puolin lihaa ja siirrä sitten pois suoran hiilloksen päältä. Siirtelin kuumimmat hiilet toiselle puolen grilliä ja kääntelin toisella puolen lihoja. Grillausaika on yhteensä 15 minuuttia.

grillattu-secret

Samalla grillin kuumalla puolen kypsyvät  kätevästi kasvikset. Tällä kertaa suippopaprikaa ja punasalaattia, mutta hyvin lisukkeeksi sopisi myös kesäkurpitsa tai sydänsalaatti. Salaisen possun kunniaksi keitimme ensimmäiset kotimaiset uudet perunat.

Viiniltä secret vaatii hieman happoja. Scrianin Valpolicella Classicosta niitä löytyy. Hyvä hapokas Chianti voisi olla myös hyvä kaveri secretille.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.