Lehtikaali on niitä kasveja, jotka ovat menestyneet kasvimaalla hyvin tänä kesänä. Ihan kaikki kylvökset eivät viihtyneetkään. Onneksi kuitenkin kahta lajia lehtikaalia pukkaa isoina pehkoina, sillä pannulla voissa ja valkosipulissa rapeaksi paistettu lehtikaali on hirmuisen hyvää!
- Parikymmentä lehtikaalin lehteä tai pussillinen kaalia kaupasta
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- loraus oliiviöljyä
- sormisuolaa
Sateen jälkeen lehtikaalit olivat puhtaita, eikä niitä tarvinnut huuhtoa ja kuivatella. Huuhtele kaupan lehtikaalit hyvin.
Leikkaa lehtikaalin ruodot pois ja pilko kaali suupalan kokoiseksi. Laita voi pannulle kuumenemaan. Lisää pilkottu valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää pilkottu lehtikaali.
Sekoittele lastalla kaaleja, niin että voi ja valkosipuli sekoittuu lehtiin kauttaaltaan. Paista kaalia vartin verran.
Pyörin paistamisen aikana ulkona grillillä, joten lehtikaalit saivat kypsyä olla aika lailla omissa oloissaan. Pyöräytin ohimennessäni pari kertaa lastalla kaalit ympäri. Hyvällä tuurilla lopputulos oli yllättävän rapea. Lähes yhtä rapeita kuin uunissa paistetut lehtikaalisipsit! Olisi siinä voinut käydä toisinkin päin, kaalit olisivat voineet kärvähtää kun emännällä oli liian monta palloa yhtä aikaa ilmassa.
Ohjeen löysin Keittiössä, kotona ja puutarhassa –blogista. Ohjeesta poiketen halusin käyttää tuoretta valkosipulia, sillä se on itsessään vaan niin hyvää. Valkosipuli on perusaines, jota ilman en tulisi toimeen.