Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Taivaallinen täytetty perunamuussi

muussikakku

Täytetyt perunamuussikakkuset on italialainen ohje jos mikä. Muussi maustetaan herkulliseksi ja täytetään vielä maukkaammin. Muussikakkuset voi tehdä joko alusta pitäen juhlapöydän herkuksi tai jalostaa tavallisen perunamuussin jämät ekstraherkulliseksi. Jos oikein juhlalliseksi heittäydyt, raasta myös korppujauhojen mukaan parmesaania.

Ohje on vahvasti sukua italialaiselle perunalaatikolle, sillä tässä käytetään lähes samoja makuja. Muoto on vain erilainen.

Frittelle di patate al forno

  • 1 kg perunoita
  • 100g raastettua parmesaania
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g savustettua juustoa tai mozzarellaa
  • 100 g mortadellaa/lauantaimakkaraa tai parmankinkkua
  • 50g voita
  • 2 pientä munaa
  • tuoretta persiljaa

Viimeistely:

  • korppujauhoja tai pankokorppujauhoja
  • neitsytoliiviöljyä

Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja muussaa potut perunatömpällä. Lisää munat sekä voi ja tömppää kunnes voi on sulanut joukkoon. Raasta parmesaani joukkoon ja sekoita.

Kinkkuna voit käyttää aitoa mortadellaa tai korvata sen lauantaimakkaralla. Minä korvasin mortadellan parmankinkulla, mikä sopii minusta perunan makuun mainiosti. Pilko kinkku pieneksi ja sekoita pilke taikinaan. Pilko persiljaa joukkoon.

Tarkista suola, lisää jos tarpeen. Rouhi mustapippuria mukaan.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Anna taikinan levätä noin kymmenen minuuttia. Taikina oli minusta alussa hieman löysä, mutta jämäköityi sekoitellessa ja levätessä.

Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Juustona voi käyttää savustettua scamorzaa tai savustettua provolonea. Myös hyvä buffelinmaidosta tehty mozzarella käy. Ohje sanoo että sekoita juusto taikinaan, mutta minä päätin täyttää kakkuset. Ajattelin, että minun tuurillani kaikki juustot ovat kuitenkin valumassa pellille ennen aikojaan.

Laita ensin lautaselle panko-korppujauhoja (ja kenties parmesaania joukkoon) ja viereen uunipelti leivinpaperillä peitettynä.

Tein ensin vedellä kostutettuun käteen lihapullamaisen palleron, josta täyttämällä ja korppujauhoja taputtelemalla tuli jauhelihapihvimäinen kakku.

Otin toiseen käteen taikinaan, juustoa keskelle ja päälle lisää muussia. Nostin palleron korppujauhojen päälle, taputtelin pinnalle myös pankoja ja nostin perunakakkusen pellille. Ensimmäisestä tuli hieman liian iso, joten pehmeää taikinaa oli hankala käsitellä. Seuraavaksi tein pienemmän, noin 5 cm halkaisijaltaan tasaiseksi taputeltun. Se kulki näppärästi korppujauhojen kautta pellille.

muussikakku1

Kaada varovasti hieman oliiviöljyä perunakakkujen päälle.

Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanvärinen.

Ohje on peräisin In cucina con Anna –blogista.

 

Kommentointi on suljettu.