Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kylmäsavun makuisia kääryleitä luomubroilerin paistipaloista

Jätä kommentti

Kokeilin kääräistä luomubroileria kylmäsavustetun possun sisään. Nyt ei ole enää paluuta peruspekoniin, niin ihanasti broileri maustui kylmäsavun sävyillä. Nopeaa, vähän tavallista parempaa arkiruokaa, joka maistuu kyllä viikonlopun herkkunakin.

  • 450 g luomubroilerin juhlapaistia (reisilihaa)
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • kuivattua tai tuoretta timjamia
  • kuivattua tai tuoretta rosmariinia
  • sormisuolaa
  • kylmäsavustettua possun filettä (tai pekonia)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa paistipalat 2-3 osaan. Aivan tasakokoisia paloista ei saa, koska paistit on leikattu broilerin koipireisistä, ymmärtääkseni. Laita palat takaisin pakkaukseensa tai kulhoon, lorauta hieman oliiviöljyä ja sekoita mausteet. En ole marinoinut kovinkaan pitkään, sen aikaa että olen puuhannut muuta keittiössä.

Jos et löydä juhlapaistia, voit käyttää rintafilettä tai kokeilla itse leikata koipipaloista lihan irti. Huomioi, että filee kypsyy (ja kuivuu) nopeammin, mutta yllättävän pikaisesti paistipalatkin kypsyvät.

Laita palat leikkuulaudalle ja niputa pienimmät palat yksiin, jotta saat osapuilleen tasakokoisia paloja.

Kääräise paistipalat kylmäsavustettujen possunfileiden sisään ja nosta uunivuokaan. Älä lado aivan kiinni toisiinsa, jotta kinkkufilee pääsee rapeutumaan mukavasti.

Paista uunissa kananpalojen koosta riippuen 20-30 minuuttia. Parhaimmillaan pintaan tulee mukavasti ruskeaa ja pohja muhii meheväksi broilerin omassa nesteessä.

Tarjoa keitetyn jasminriisin, salaatin tai uunijuuresten kanssa.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.