Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Lipstikalla maustettu burrata-mansikkasalaatti

2 kommenttia

burrata-mansikka-lipstikka

Syön viikottain tomaatti-burrata-basilikasalaattia ja näin kesäisin tomaatti vaihtuu mielellään mansikkaan. Basilika vaan ehtii nahistumaan. Liian usein löydän sen pilaantuneena vaikka kuinka aikoisin kuivata, saati väsätä jääpaloiksi. Mutta Kajon karitsa-annoksessa ollut yrttivalikoima sai lampun syttymään. Mitäpä jos kokeilisin lipstikkaa salaattiin? Sehän toimii, antaa ihan oman vinkeän makunsa mansikka-burratalle.

Mansikka-burrata-lipstikkasalaatti

  • 250 mansikkaa
  • 1 prk burrataa
  • muutama lipstikan lehti
  • hyvää oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • rouhaus mustapippuria myllystä

Huuhtele lipstikan lehdet, samalla voit huudella mansikatkin, kuivaa hellästi.

Halkaise tai viipaloi mansikat ja laita suoraan annoslautasille. Lusikoi päälle burrattaa pieniä nokareita. Revi lipstikasta pieniä lehtiä ja sirottele sinne tänne.

Lorauta hyvää oliiviöljyä, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Tulihan sille pian kaksi metriä korkealle lipstikkapensaalle käyttöä! En ole oikein päässyt lipstikan makuun, mutta tämä viikko voi olla pääavaus.

Pitkä ravintoladeprivaatio päättyi lauantaina kuin pääsimme kaverin kanssa Kajoon dinnerille. Oi että oli hyvää, hauskaa, vinoa, huumaavaa. Kirjoittelin lyhyesti Instaan käynnistä. Yrttivalikoiman kanssa tarjottu karitsa oli innoittavin ruoka pitkään aikaan (johtuu osittain siitä että olen enimmäkseen ollut ihan oman ruokinnan varassa). Lautasella oli monta huolella valittua kokonaista tuoretta yrtinlehteä, ja karitsaa sai itse maustaa. Minttua, suolaheinää, ananassalviaa, ruohosipulia ice plant -yrttiä ­­– ja lipstikkaa! Tätä ideaa pitää kotigrillillä kokeilla. Voi olla että koko kesä menee yrttilautasten äärellä.

Olen 2013 julkaissut lomalle lähtö -ohjeen mansikka-mozzarellaohjeen. Valitsen nykyään usein burratan mozzarellan sijaan, sen verran parempaa burrata on. Sitä löytää näinä päivinä helpommin ainakin isommista marketeista.

2 thoughts on “Lipstikalla maustettu burrata-mansikkasalaatti

  1. Kaunis ja herkullisen näköinen annos. Lipstikka on sellaista mitä en ole käyttänyt kuin muutaman kerran, täällä sitä kyllä löytää helposti, ja yleensä täälläpäin tunnettu romanialaisen chorba-keiton mausteena.

    • Kiitos Jael! Minullakin on ollut tuo pensas puutarhassa jo pari kolme vuotta, mutta en ole saanut ihan kiinni sen parhaista puolista. Nyt ainakin tiedän että toimi tässä sekä karitsan kanssa. Chorba kuulostaa jännältä!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.