Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tuoreinta mahdollista parsaa pellille

4 kommenttia

omat-parsat

Ensimmäiset uuden penkin parsat! Rakensimme ja istutimme toisen parsapenkin kaksi vuotta sitten. Nyt on siis kolmas kevät, eikö olekin? Laskutavasta riippuen satoa voisi kerätä tänä keväänä tai seuraavana. Onhan noita jo odotettu, joten kävin veitsi kädessä parsojen kimppuun. Uunissa paahdetut kapoisat parsat saivat ihanan intensiivisen maun. Pirskautus oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa, ei muuta.

Tuoreet parsat uunissa paahdettuna

  • juuri poimittuja parsoja
  • pirskahdus hyvää oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa

Kahdeksan minuuttia 200 asteessa uunissa oli jopa hieman liian kauan, 4-5 minuuttia olisi riittänyt näin tuoreille ja ohuille parsoille. Laitoin mukaan myös muutamat pidemmäksi venähtäneet parsanvarret ja hyvin maistuivat nekin.

Uudet parsat tulivat kreivin aikaan, sillä vanha parsapenkki hiipui ja luovutti lopullisesti tänä keväänä. Uuden penkin perustukset tehtiinkin vähän jykevämmästä tavarasta.

Samalla ohjeella voi paahtaa myös kaupan parsoja, paistoaika riippuu varsien paksuudesta ja tuoreudesta.

Seuraavalla kerralla nautin omia parsoja jonkin oikein hyvän rieslingin kanssa. Nämä parsat syötiin remontin jälkisiivouksen lomassa, ei siinä ehtinyt viiniä ajattelemaankaan.

Parsapenkin perustamisoperaatiosta voi lukea täältä. Kehyksiin mahtuu lisäämään kompostia kerran jos toisenkin.

Nyt sitten odotellaan pari, kolme vuotta ennen kuin saa leikata.

Hentoiset taimet keväällä 2013.

Advertisements

4 thoughts on “Tuoreinta mahdollista parsaa pellille

  1. Wau, enpä ole ikinä saanut maistaa tuoretta parsaa! Lapsuudesta hämärästi muistan, että kotipihalla kasvoi ”asparaakkuksia”, mutta jos ne ruokaparsaa olivatkin, ei niitä kukaan syödä tainnut 🙂 Täytyypä tarkastaakin isältä, muistanko oikein!

    • Meidän opiskelukämpän pihalla kasvoi myös parsa, mutta ei sitäkään kukaan tainnut osata ruokana pitää. Komeaksi vihreäksi pensaaksi se sai joka kesä kasvaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s