Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Liharamen

2 kommenttia

liharamen

Metalliset syömäpuikot ovat tuliaiset Koreasta. Pihviliha kypsyi kuumassa liemessä tästä vielä hieman ja antoi mukavan savuisen lisämaun liemelle.

Ramen-keiton liemessä ei voi koskaan olla liikaa kerroksia. Hyvän keittoliemen saa helposti muutamalla askeleella. Heitä ensin pilkottu inkivääri ja valkosipuli kattilaan kuumaan seesamöljyyn. Lisää puolitoista litraa vettä, tai mielellään hyvää itse tehtyä lihalientä, vaikka tohawk-pihvin luusta keitettyä.

Ramen-keitto jäi soimaan suussa niiltä ajoilta kun Tampereella oli japanilainen ramen-ravintola. Kun se lopetti toimintansa, on pitänyt pärjätä omilla keitoilla.

Ramen-keittoon voi heittää melkein mitä vaan mitä kaapin pohjalta pilkistää. Seuraavan kerran kun valmistat jotain kukkakaalin nupuista, säästä varsi ja pilko siitä ohuita puolikuun muotoisia suikaleita keittoon heitettäväksi. Jos kukkakaali puuttuu, käytä klassisempaa retikkaa.

Kahden hengen ramen-keitto pihvilihalla

  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 porkkana
  • 1 kukkakaalin varsi (tai 3 cm retikkaa)
  • 5 cm purjoa tai 10 cm kevätsipulia
  • pilkottuja sokeriherneen palkoja
  • 1,5 l vettä tai lientä
  • 1 pussi dashi-jauhetta
  • 1 rkl misoa
  • ramen-nuudeleita
  • 100 g lihaa tai kalaa

liharamen-liemi

Pilko kaikki kasvikset halutun kokoisiksi, siten että ne kypsyvät tasaisesti, al denteksi.

Kiehauta vesi tai liemi ja lisää kypsymistä kaipaavat kasvikset kuten porkkana ja kukkakaali ja sekoita joukkoon dashi-jauhe.

Nuudeleina voit käyttää joko aivan tavallisia minuuttinuudeleita tai erityisiä ramen-nuudeleita. Huomioi eri merkkien keittoaika. Ota kattilasta kahvikupillinen kuumaa vettä ja sekoita siihen miso. Palauta kattilaan kun kasvikset ja nuudelit ovat kypsiä. Älä anna mison kiehua.

Lopuksi voit heittää päälle kevätsipulin tai purjon. Me laitoimme myös tomahaw-kpihvin jämät ohuina siivuina keittoannoksen päälle ja annoimme tekeytyä hetken. Kuuma liemi kypsytti hieman punaiseksi jätettyä lihaa ja antoi liemeen mukavan savuisen grillin aromin.

Mainokset

2 thoughts on “Liharamen

  1. Kuullostaa maukkaalta! Itsekin hyödynnän aina kaikista ruoista ylijääneet luut liemen keitossa. 😉

  2. Parhaat liemet tulee luista! En ole kovin perusteellinen liemien tekijä (paahdettuja juureksia ym.), mutta kananpoikien luut menee aina kattilaan ja siinä ohessa puuhatessa tulee litra kanalientä. Vaikein osuus on muistaa laittaa liemi pakkaseen :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s