Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatut kesäporkkanat

Jätä kommentti

grillattu-porkkana

Tiedätkö kun joskus vaan jotain tiettyä ruokaa tekee mieli koko ajan? Huomaat, että sitä on jatkuvasti pöydässä. Tänä kesänä se on ollut grillattu kesäporkkana. Niin helppoa, niin kesäistä, niin hyvää. Haittaako se, että niitä ilmestyy pöytään melkein aina kun grillataan? Ja meillähän grillataan lähes aina.

Sesongin herkuistahan on nautittava. Onneksi kesäporkkanoilla on kaksi sesonkia. Kesäporkkanoiden ensimmäinen sesonki on se kun hoikat uuden sadon porkkanat ilmestyvät kauppoihin. Eikä siinä mene kuin hetki kaupan porkkanat alkavat olla paksuja ja tömäköitä. Toinen onni koittaa kun kasvimaalle kylvetty sato alkaa olla syömäkunnossa.

  • 2 kesäporkkanaa per nenä
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • rakuunaa

grillattavat-porkkanat

Leikkaa kesäporkkanoista varsi irti, mutta jätä sentti tai pari vartta mukaan. Minusta lyhyet varret näyttävät niin kauniilta hoikkien porkkanoiden jatkona.

Halkaise porkkana pitkittäin, laita lautaselle ja mausta oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Usein grillaan porkkanat samalla kun grillaan epäsuorasti jotain pidempää grillausta vaativaa. Grillin ääressä pitää hääriä kuitenkin. Liha tai kana kypsyy vieressä ja porkkanat valmistuvat kuin itsestään. No, pari kertaa niitä kannattaa käännellä.

Kypsyminen riippuu hiilloksesta, mutta grillailen porkkanoita parisenkymmentä minuuttia. Varo polttamasta liikaa pintaa, pieni rusketus ei haittaa.

Ripottele pinnalle tuoretta rakuunaa. Vaihtelua saat myös grillaamalla ohessa halloumia tai fetaa (fetaa foliossa) ja tarjoamalla porkkanat juuston kera.

Muista käyttää porkkanan varret naattipestoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.