Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kasvisrisotto

syysrisotto

Syksyn kasvikset ovat parhaimmillaan. Kevyen makuinen kasvisrisotto maistuu sellaisenaan arki-illan iloksi.

Syysrisotto

  • 200 g arborioriisiä
  • oliiviöjyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 porkkana
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • pieni lasillinen valkoviiniä
  • 2 rkl persiljaa
  • parmesaania

Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana ja kesäkurpitsa. Laita paksupohjaiseen viiden litran kattilaan reiluhko määrä oliiviöljyä kuumenemaan. Lisää pilkottu sipuli, vähän suolaa ja hauduta. Lisää valkosipuli ja porkkana ja osa persiljasta. Paista rauhassa kunnes sipuli on pehmeitä.

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja pidä liemi kiehuvana koko risotonteon ajan. Lisää vain kiehuvaa lientä risottoon.

Jos pannu on kovin kuiva, lisää vähän voita tai öljyä. Lisää riisi ja kuullota sitä lämpimässä rasvassa kunnes riisijyvä alkaa reunoiltaan muuttua läpikuultavaksi. Kuullottamiseen menee 3-5 minuuttia. Varo polttamasta riisiä. Sekoita riisiä koko ajan.

Kaada valkoviiniä kattilaan, nosta nopeasti lämpötila ja haihduta alkoholi pois.

Lisää kanalientä kauhallinen, hämmennä ja anna nesteen imeytyä riisiin. Jatka kiehuvan liemen lisäämistä ja jatkuvaa hämmentämistä. Lisää varttitunnin kohdalla pilkottu kesäkurpitsa.

Hämmennä sitkeästi koko ajan kunnes riisi on kypsää, eli 18-20 minuuttia. Riisi on valmista kun se vielä inasen vastustaa hampaita. Risoton koostumus on kermaisen pehmeää, ilman sitä kermaa tietysti!

Raasta lopuksi joukkoon parmesaania. Koristele tuoreella silolehtisellä persiljalla.

Kommentointi on suljettu.