Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parsaa ja pekonia grillistä

Jätä kommentti

parsa-pekoni

Kevään etenemistä voi seurata monella tapaa, vaikka siten mitä parsoja kaupoista löytyy. Kapoiset espanjalaiset parsat ovat nyt vaihtuneet oikein tanakoihin unkarilaisiin. Ohuet parsat kypsyvät grillissä kuin itsekseen, mutta paksuja kannattaa kiehauttaa hetki ja vasta sitten kääräistä pekonikääreeseen.

Parsaa ja pekonia grillistä alkupalaksi kahdelle

  • 12 paksua parsaa
  • suolaa keitinveteen
  • ½ pakettia pekonia

Huuhtaise parsat ja napsauta kuiva kanta pois. Keitä paksuja parsoja 4 minuuttia suolatussa vedessä. Heitän keitinveteen mukaan myös kuivat kannat, että ne antavat makua.

Kääri puolikas pekoninviipale parsan ympärille. Grillaa nopeasti ruskea pinta pekonin kaikille poskille.

parsa-pekoni1

Nauti hyvän rieslingin kuten Jean-Baptiste Adam Riesling Letzenberg 2013 kanssa.

Maunkin puolesta näiden unkarilaisten keittämisen tai höyryttämisen yhdistäminen grillaamiseen tuntuu toimivan parhaiten. Kääräisin toisen puolikkaan näiden paksujen parsojen puntista parmankinkun sisään ja kypsensin parsat kokonaan uunissa. Niistä tuli minun makuuni ihan liian tujakoita. Ilmeisesti parsa voi kuin voikin olla liian parsamaisen makuista?

R.I.P. kaunis vihreä lautaseni. Lahjaksi saatu ainokainen lautanen joutui julman hyökkäyksen kohteeksi ja meni sirpeileiksi. Lautasella oli liian houkuttelevia grillattuja paprikoita. Karvainen syyllinen tuomittiin olemaan ilman iltaruokaa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.