Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Fasaanin rintaa tryffelivoissa pannulla paistettuna

Jätä kommentti

fasaaninrinnat-insta

Ostin Iloisen pojan kauppa-autosta fasaaninrintaa. Tarjosin vieraalle fasaanit pannulta grillin sijaan, sateen ropistessa ulkona. Tryffelivoin, fasaanin ja burgundilaisen maut olivat jälleen mahtavia. Onkos sen parempaa yhtälöä samassa pöydässä kuin vanha ystävä, hyvä ruoka ja mainio viini?

  • 5 fasaaninrintaa (n. 650 g)
  • oliiviöljyä
  • tryffelivoita
  • timjamia
  • rosmariinia
  • mustapippuri
  • vuorisuolaa

Ota fasaaninrinnat huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Mausta ne oliiviöljyllä, yrteillä ja mustapippurilla ja jätä marinoitumaan.

Sulata tryffelivoi pannulla, kuumenna. Laita fasaanifileet pannulle ja suolaa ne. Sain ehkä kauneimman suolalahjan vieraalta Tukholman tuliaisena, joten raastoimme vuorisuolaa fasaaneille.

Paista lintuihin kuumalla pannulla hyvä pinta. Laske lämpöä ja anna hautua hetki kannen alla. Fasaanin voi hyvin jättää punaiseksi. Siinä seurustellessa en muistunut kellottaa paistoaikaa.

Nämä rintafilee olivat hieman riekaleisesti leikattuja, joten ne kypsyivät hieman epätasaisesti. Jälkiviisaana ne olisi kannattanut siistiä ja paistaa selkeästi kahdessa erässä, isot fileet ja pienet omassa erässään. Maku oli kuitenkin erittäin hyvä, jos nyt ei aivan täydellinen.

Tarjoa risoton, speltin tai uusien perunoiden sekä kasvisten kera.

Santenay osoittautui jälleen täydelliseksi fasaaniviiniksi.

rivsalt1rivsalt

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.