Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vinkit varhaiskaalin grillaamiseen

Jätä kommentti

grillattu-varhaiskaali

Jos minulta kysytään mikä on parasta grillikesässä 2016, vastaan grillatut kasvikset. Blogihan pursuaa grillattuja pihvejä, kanoja ja kaloja, mutta grillaan aina oheen vinon pinon kasviksia. Tänä kesänä etenkin varhaiskaali on ollut yltiöihanaa. Olen kuitenkin temmeltänyt varhaiskaalin grillauksen kanssa, joten jaan myös vinkit miten sen grillaus onnistuu ja mitä kannattaa välttää.

  • 2 paksua viipaletta varhaiskaalia
  • loraus oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Leikkaa kaalin keskeltä pari senttiä tasapaksuja siivuja, niin että kaalin kantaa tulee kumpaakin palaan. Kanta pitää kaalin koossa. Jos leikkaat vinoja siivuja, käräytät varmimmin ohuet kärjet.

Jos syöjiä on useita, voit käyttää koko varhaiskaalin. Reunaosat kannattaa myös grillata paksuina siivuina, vaikka kanta ei pitäisikään niitä koossa. Käytä hammastikkuja pitämään reunapalat kuosissa – tai anna kaalin käyttäytyä omaan tapaansa. Ei se nyt ole niin nuukaa.

Huuhtaise kaalisiivut vedellä ja kuivaa pyyhkeellä. Mausta kevyesti oliiviöljyllä ja sopivasti sormisuolalla. Kerran pari kaaliin on lorahtanut liikaa öljyä, eikä se minusta parantunut makua. Kokeilin myös sydänsalaatin grillaamisessa ehdottoman tärkeää seesamiöljyä, mutta ei, se ei toimi varhaiskaaliin.

grillattu-varhaiskaali-tuore

Grillaa miedolla hiilloksella ja pidä hollilla hyviä grillipihtejä, jotta voit käännellä kaalisiivuja muutaman kerran.

Jos grilliin mahtuu kahvallinen grilliritilä, helpottaa se puuhaa. Tänään grillasin ensin kesäsipuleita ja kesäporkkanoita, suippopaprikaa ja paapan paprikoita sekä halstrasin siian. Ajoitin grillaamisen niin, että grillasin kuumalla hiilloksella suippopaprikan, kesäsipulit ja kesäporkkanat. Kun ne olivat kypsiä, siirsin ne pois hiililtä. Laitoin halsterin ja grilliritilällä olevan varhaiskaalin hiilille rinnakkain. Kala kypsyi jo miedommilla hiilillä 12 minuutissa, kaali alle 10 minuutissa.

Olen aikonut julkaista tämän ohjeen jo kuukauden ajan, mutta grillaamani kaalit ovat olleet kaikki hieman kärvähtäneitä. Haluan nyt korostaa, että pieni musta pinta kaalissa ei haittaa, se maistuu nimittäin hyvälle! Minusta on vain tullut niin nirso kuvaaja, että en halua montaa uutta kärvähtänyttä kuvaa blogiin.

Tarjoa grillatun lihan, kalan, kanan tai kasvisten kanssa.

Onko sinulle kertynyt hyviä vinkkejä tähän puuhaan? Kerro omasi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.