Tuoreita maisseja grillistä ja tryffelivoita – taivaassa tehty yhdistelmä! Olen aiemmin grillannut maissit suoraan sellaisenaan ja välillä grillaillut kaupan valmiiksi esikypsennettyjä maisseja. Esikypsennetyistä tuntuu puuttuvan maku ja suora grillaus on usein taiteilua kypsymisen ja palamisen välillä.
Suunnittelin että keittäisin maissit suolavedessä ennen grillausta, mutta se keityn maissin suutuntuma ei houkutellut. Onneksi bongasin Maikkarin Grillaamosta vinkin laittaa maissit folioon.
- 2 tuoretta maissia
- 2 rkl sulatettua tryffelivoita (tai voita ja tryffelisuolaa)
- foliota
Sivelin maissit sulatetulla tryffelivoilla ja kietaisin folion maissin ympärille. Grillasin noin 15 minuuttia välillä käännellen. Suolaa ei tarvinnut lisätä, sillä minun tryffelivoini on aika suolaista.
20.7.2016 12:38
Minäkin olen usein miettinyt että voiko tuon keittämisen jättää pois. Otitko folion pois loppua kohden vai foliolla koko grillaus?
20.7.2016 16:36
Koko ajan pidin foliota. Mietin kyllä että kannattaisiko ottaa pintaa lopuksi, mutta en sitten raaskinut tiputtaa herkkuvoita hiilille :).