Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihana ihana Ibericon pluma grillissä

1 kommentti

iberico-pluma

Olin jo ostanut viikonlopun sapuskat kun näin kauppahallissa Ibericon plumaa. Tuijotin sitä tovin. Ja totesin että aina kannattaa vaihtaa suunnitelmaa jos harvinaisuus osuu kohdalle. Laatulihan myyjä kertoikin, että plumaa oli tultu hakemaan Helsingistä asti. Vuoroin vieraissa.

Pienestä grillausajan virittämisestä huolimatta plumapihvistä tuli aivan ihanaa. Pihvi melkein loppui kesken, joten varaa lihaa tarpeeksi kun tätä herkkua osuu kohdalle.

Pluma ei tarvitse kuin kuuman hiilloksen ja perusmausteet.

  • 600 g Ibericon plumaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.

Kuivaa hyvin pluma. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.

Viritä kuuma hiillos.

Grillaa kunnolla ruskea pinta. Minä grillasin 3 minuuttia puoleltaan ja pistin lihan lepoon folioon. Kun leikkasin, tajusin että pihvi oli vielä varsin punaista eikä se possupihvissä ehkä maistu niin hyvälle. Kiikutin foliopaketin takaisin grilliin jossa oli onneksi vielä hyvä hiillos. Grillasin vielä lisää 2 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja 1,5 minuuttia toiselta. Nyt liha oli lepäämisen jälkeen kauniin roseeta. Vähän jännitti mitä kahdessa vaiheessa grillaaminen teki, mutta ei haitannut! Aivan ihana rapea pinta ja mehevä sisus.

Eli grillaa viisi minuuttia puoleltaan. Kokeile kypsyyttä näppituntumalla, jos näppisi kestävät hiilloksen. If you can´t take the heat, fuskaa niinkuin minä ja nosta pihdeillä pihvit hetkeksi sivuun ja testaa kypsyyttä. Tai käytä mittaria.
Nosta folion sisään vetäytymään.

Tarjosin pluman kanssa San Michele a Torri Chianti 2019. Viini toimi oikein mukavasti pluman rapeiden rasvaisten biittien kanssa. Sellaisenaan viini on varsin rapean hapokasta. Tämä täytyy laittaa korvan taakse viiniltä hapokkuutta vaativien ruokien kaveriksi.

Kun aikoinani etsin ylämaankarjan plumalle ohjetta, tuntui että vastaan tuli vain Ibericon pluman ohjeita, myös kansainvälisillä kielillä. Nyt taas en meinannut löytää mustan possun pluman grillaukseen. Tämä ohje oli oikeassa ettei pluma tarvitse suolaa ja pippuria kummoisempia mausteita, ei edes oliiviöljyä. Kolmen minuutin grillausohje ei siis pelittänyt enkä konsaan ole nähnyt että grillattavan lihan pintaan laitettaisiin vehnäjauhoja. Nyt kiinnostaisikin kuulla, oletteko kokeilleet? Googlailun tuotteena selvisi myös että plumaa kutsutaan Ibericon sulaksi. Siis sulka eli feather.

iberico-pluma-raaka

pluma-annos

Muita blogin Iberico-ohjeita

Iberico secreto grillissä

Ibericon niskapihvit grillattuna

Ibericon ribsit grillattuna

Ibericon niskaa uunissa haudutettuna revittävän kypsäksi

Advertisement

One thought on “Ihana ihana Ibericon pluma grillissä

  1. Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!🤍

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.