Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Semiuudet perunat uunissa paahdettuna

Jätä kommentti

Yleensä olen lähiruoan ja sesonkien kannattaja ja odotan hartaudella kotimaisia uusi perunoita. Tänä vuonna suomalaisista laadukkaista vanhoistakin perunoita on ollut pula, joten olen mennyt hyvä maku edellä ja ostanut semiuusia perunoita. Italialaiset melkein uudet pienet perunat maistuvat jo ihan herkuilta uunissa kokonaisia maustettuna ja paahdettuina.

Semiuudet perunat kahdelle

  • 10 pientä italialaista ”uutta” perunaa, tietysti kuorimattomana
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia (tai valkosipulia, paprikajauhetta…)

Pese perunat ja valuta. Laita uunivuokaan ja mausta kevyesti oliiviöljyllä. Mausta sormisuolalla ja rosmariinilla.

Paahda perunat 220 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pyöräytä kerran, pari perunoita vuoassa. Kokeile haarukalla kypsyyttä, ne voivat olla kypsiä jo aiemmin, riippuen pottujen koosta.

Näitä perunoita voi hyvin käyttää seuraavana päivä salaattissa, lämmittää grillissä tai vedellä ihan sellaisenaan pahimpaan nälkään.

Sama ohje toimii tietysti kotimaisten uusien perunoiden kanssa, sitten kun lopulta olet kyllästynyt oikeisiin uusien perunoihin keitettynä.

Nämä semiuudet perunat olivat italialaisia, eikä maksaneet kuin alle 4 e/kg. Näin myös kotimaisia uusia perunoita yli 30 euron kilohintaan. Minusta ihan ensimmäisen sadon (kasvihuoneissa kasvatetut?) ovat harvoin hintansa väärtejä, ne ovat vähän vetisiä ja kiireellä kasvatetun makuisia.

Minä siirryn yleensä kaupan uusien perunoiden kaudella aika nopeasti pelkistä keitetyistä perunoista uunissa paahdettuihin, erinäisillä tavoilla maustettuihin tai grillattuihin perunoihin. Kunnes omat perunat kasvavat, niitä sitten nautin hartaudella mahdollisimman yksinkertaisesti. Keitettynä, näin uunissa paahdettuna tai grillissä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.